Više od polovine Novosađana ne ide na letovanje jer nema para

Više od polovine Novosađana ne ide na letovanje jer nema para

Više od polovine građana Novog Sada (55%) ove godine neće ići na letovanje, a kao glavni razlog za to navode nedostatak novca, pokazalo je istraživanje Ninamedia Research agencije za istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja. Najveći broj onih koji će ići na letovanje za svoj odmor bira Grčku i u proseku planira da potroši 351,58 evra po osobi.

Na osnovu istraživanja koje je Ninamedia Research sprovela u periodu od od 16. do 19. juna, telefonskim anketiranjem na reprezentativnom uzorku od 1.208 ispitanika na teritoriji Novog Sada, 55% ispitanika navodi da ove godine neće ići na letovanje. Nešto više od trećine Novosađana ići će na letovanje, dok 10% građana još nije donelo odluku. Potvrdan odgovor o odlasku na letovanje u većoj meri daju muškarci, ispitanici do 45 godina, učenici/studenti, kao i stanovnici gradskih naselja. Sa porastom stepena obrazovanja primetan je porast broja ispitanika koji će ići na letovanje.

Upitani u kojoj državi će provesti odmor, građani koji idu na letovanje (njih 35%) u najvećem broju su izabrali Grčku koja je ovogodišnja destinacija za 14,5% Novosađana. 7,6% građana letovaće  u Crnoj Gori, 3,9% unutar granica Srbije, Hrvatska je izbor za 3,1%, dok će u Turskoj letovati 1,4% građana Novog Sada.

Prosečna suma koju Novosađani planiraju da izdvoje za letovanje iznosi  351,58 evra po osobi. Više novca spremni su da izvoje muški ispitanici u odnosu na žene, građani od 18 do 29 kao i od 45 do 59 godina, stanovnici gradskih naselja kao i učenici/studenti i građani sa višim stepenom obrazovanja.

Ispitanici koji neće ići ili ne znaju da li će ići  na letovanje (njih 65%) kao glavne razlog za to navode finansije (40,3%). Manji broj građana (14,5%) navodi privatne razloge (koji se odnose na renoviranje kuće, postojanje vikendice, održavanje trudnoće, decu), dok 5,6% ne može da dobije godišnji odmor. U manje od 2% slučajeva javljaju se odgovori koji se odnose na godine, zdravstvene razloge, obaveze na fakultetu ili nepostojanje želje za letovanjem.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje novosađani štrand jkp novosadska toplana radosne vesti servisne informacije novi sad jkp lisje servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad novorođenčad Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina gradsko groblje porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija Republički hidrometeorološki zavod javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bebe bez vode Vreme u Srbiji sahrane RHMZ isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija JGSP "Novi Sad" novosadsko porodilište isključenja struje