Više udruženja iz NS uputilo poziv gradonačelniku da obezbedi fer i regularne izbore za članove saveta mesnih zajednica

Više udruženja iz NS uputilo poziv gradonačelniku da obezbedi fer i regularne izbore za članove saveta mesnih zajednica

Jedanaest novosadskih organizacija uputilo je poziv gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću u kom traže da obezbedi fer i regularne izbore za članove saveta mesnih zajednica.

Oni su pozvali gradonačelnika da se obrati građanima Novog Sada i da im obeća da će ovi izbori proteći u miru, bez pritisaka, pretnji i neregularnosti.

Ova udruženja podsećaju da je gradonačelnik Miloš Vučević u više navrata pozivao građane da se kandiduju za članove saveta mesnih zajednica i da kroz njih pokreću promene, a ne kroz "zelene inicijative" i peticije. Kako kažu, mnogi Novosađani i Novosađanke su se odazvali, kao nezavisni, samostalni i samoorganizovani kandidati.

Građani i građanke koji su se kandidovali, veruju da još uvek postoji mogućnost promene kroz institucije sistema koje su okupirane, a koje im po zakonu pripadaju. Oni uživaju apsolutnu podršku svojih komšija, što je izazvalo pometnju i reakcije u redovima vladajuće stranke, nedolične slobodarskom gradu – navode ove organizacije u saopštenju i dodaju:

– Nekoliko dana pred izbore, kroz opskurne medije, iznose se neistine o kandidatima, presretanja, "dobronamerni saveti", pretnje, a do nas dolaze i nezvanične informacije da će se na dan izbora organizovane grupe, poznate po svojim dosijeima, okupljati u lokalnim kafeima sa namerom da zastrašuju građane. Imena koja se spominju, kao i njihove fotografije ispred mesnih zajednica koje smo dobili, su opštepoznata široj javnosti, te društvo koje ne pristaje gradonačelniku Novog Sada, ali se nažalost često dovode sa njim u vezu.

Oni naglašavaju da se "klica promene na ovaj način neće ugasiti, naprotiv, samo će ojačati".

Pozivamo Novosađanke i Novosađane da 13. juna izađu na Izbore dignutih glava i da glasaju po sopstvenoj savesti, hrabro i bez straha, jer mesne zajednice su stvar komšija, a ne partija – navodi se u saopštenju koje su potpisali: Ekološki front Novi Sad, Dunavac (Šodroš), Sačuvajmo Liman od betona, ZA zeleno Novo naselje, Sačuvajmo park kod muzeja, Svet i Dunav, Udruženje rekreativnih ribolovaca Šodroš Dunavac, Centar za razvoj demokratskog društva "Europolis", Pokret Odbranimo šume Fruške gore, Udruženje za zaštitu šuma i Omladinski centar CK13. 

Sve što vas zanima o izborima za savete mesnih zajednica pročitajte OVDE.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Target Objective

  pre 719 dana i 6 sati

  Sudeći po tekstovima na vašem portalu, drugih kandidata osim tzv. nezavisnih ni nema, pa ne znam čemu ovoliko dizanje prašine ako se već takmiče jedni s drugima.

  Oceni komentar:
  3
  2