Višesatno čekanje na graničnom prelazu Horgoš

Višesatno čekanje na graničnom prelazu Horgoš

Usled pojačanog putničkog saobraćaja povodom turističke sezone koja se zahuktava, na najfrekventnijem graničnom prelazu naše zemlje, Horgošu 1, ovoga jutra beleže se velike gužve. Putnici na ulazak u našu zemlju čekaju u proseku oko četiri do pet sati, a dostupno im je pet traka. Ukupno vreme zadržavanja se odnosi na prelazak srpske i mađarske granice.

Zbog povećane frekvencije saobraćaja na ulazu i u nekoj meri na izlazu iz Srbije prema Mađarskoj na početku letnje turističke sezone, produženo je radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi. Ašothalom radi petkom, subotom i nedeljom od 7 do 22 časa, a radnim danima od 7 do 19 časova, dok je radno vreme graničnog prelaza Bajmok - Bačalmaš od 7 do 24 časa petkom, subotom i nedeljom, a radnim danima od 7 do 19 časova. Svi ostali granični prelazi na Koridoru 10 rade uobičajeno 24 časa dnevno – saopštio je MUP.

Na izlasku iz Srbije je u ranim jutarnjim časovima bilo zadržavanja, do sat vremena, međutim sada se čekanje svelo na desetak minuta.

Prema informacijama Puteva Srbije, na auto-putu E-75, kod petlje Pojate - Paraćin do 29. jula zbog radova na rekonstrukciji kolovoza za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka, u smeru Niš - Beograd, dok se saobraćaj odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom u smeru Beograd - Niš.

Na deonici puta Knić - Mrčajevci do 15. septembra planirani su radovi na mostu preko Bresničkog potoka uz naizmenično propuštanje vozila.

Na auto-putu E-75 preusmeren je saobraćaja u zoni stare naplatne rampe Bubanj Potok, zbog obezbeđenja radova na spajanju postojećeg auto-puta sa novoizgrađenim auto-putem.

Iz pravca Niša saobraćaj se preusmerava na proširenje stare naplatne rampe u dužini od 400 metara, a zatim vraća u normalan režim saobraćaja.

Iz pravca Beograda saobraćaj se preusmerava na dve saobraćajne trake na proširenje stare naplatne rampe u dužini od 400 metara, a zatim vraća u normalan režim saobraćaja.

Ovaj režim saobraćaja zadržaće se do otvaranja Kraka 11 i preusmerenja saobraćaja ka Nišu preko novoizgrađenih delova auto-puta, što se očekuje u roku od 40 dana.

Na auto-putu E-75, kod petlje Horgoš - Subotica-sever, u smeru ka Beogradu najavljeni su radovi na demontaži i montaži zaštitne ograde u razdelnom pojasu do 28. jula .

Zatvorena je preticajna saobraćajna traka i saobraćaj se odvija voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Na deonici puta Bajina Bašta - Perućac do 1. septembra u periodu od 7 do 22 časova, planirani su radovi na sanaciji klizišta Bušinsko polje, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila, navedeno je u saopštenju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan