VIŠI SUD: Goranu Davidoviću godinu dana zatvora zbog izazivanja verske mržnje i netrpeljivosti

VIŠI SUD: Goranu Davidoviću godinu dana zatvora zbog izazivanja verske mržnje i netrpeljivosti

Vođa zabranjenog "Nacionalnog stroja" Goran Davidović, u javnosti znan i pod nadimkom Firer, osuđen je pred Višim sudom u Novom Sadu na godinu dana zatvora zbog izazivanja verske mržnje i netrpeljivosti a povodom napada na učesnike Antifašističke šetnje "Stop fašizmu" 2007. godine. Drugi optuženi u ovom postupku, Nedeljko Pešić, osuđen je na godinu dana i dva meseca zatvora, preneli su mediji.

Goran Davidović je osuđen u odsustvu, jer je godinama nedostupan pravosudnim organima.

Da podsetimo, optužnica je podignuta u decembru 2008. godine, a njome su se Davidović, Dolf Pospiš i Nedeljko Pešić bili optuženi da su se popeli na ogradu Doma vojske, iako im je policija zabranila okupljanje, i započeli verbalni i fizički sukob sa učesnicima antifašističkog skupa, bacajući kamenice i tvrde predmete na njih.

Zbog nasilničkog ponašanja optuženi su bili i Radomir Dickov, Uroš Stojanović, Danijel Petrović, Vladan Negovanović, Predrag Milovanović i Predrag Golubović, ali je 2016. godine tužilaštvo odustalo od daljeg gonjenja optuženih za nasilničko ponašanje zbog načela "Ne bis in idem", koje predviđa da se za isto delo ne može suditi dva puta.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan