VIŠI SUD: Mlađi punoletnik se pokajao zbog nošenja oružja

VIŠI SUD: Mlađi punoletnik se pokajao zbog nošenja oružja

U statusu mlađeg punoletnika, dvadesetogodišnji D. К. iz Novog Sada juče je na otvaranju suđenja u novosadskom Višem sudu priznao držanje i nošenje oružja i posedovanje droge i rekao da se kaje zbog svojih postupaka krajem prošle godine.

Protiv njega se, piše"Dnevnik", vode još dva procesa u Osnovnom i Višem sudu, a svojevremeno, dok je bio maloletan, sprovođene su mu mere zbog trgovine narkoticima i nanošenja lakih telesnih povreda.

D. К. je ranjen početkom februara prošle godine u Fruškogorskoj ulici na Limanu i ima veoma komplikovanu povredu jednog ekstremiteta. Predstavnica Centra za socijalni rad juče je, u ime tima stručnjaka, obrazložila nalaz i mišljenje o njemu te izjavila da će uz angažovanje majke okrivljenog i psihoterapijske tretmane okrivljeni uz kontrolu možda korigovati ponašanje, navodi "Dnevnik". 

Međutim, na predlog odbrane, njemu juče nije ukinit pritvor, iako je navedeno da mu je neophodno banjsko lečenje da ne bi imao trajne posledice ranjavanja i da mu se u pritvoru može samo umanjiti bol.

- Кajem se iskreno. Ne znam zašto sam kupio pištolj i metke, ja ga nisam nosio kada sam uhvaćen, nego prenosio da ga sklonim i nisam bio svestan posledica. Hteo sam da ga prebacim na imanje mog dede jer sam nameravao da idem dva dana kasnije na rehabilitaciju, a kasnije da ga bacim – izjavio je juče okrivljeni, a prenosi Sudska hronika "Dnevnika"

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan