VIŠI SUD: Ponovo odloženo suđenje za pokušaj ubistva novosadskog advokata

VIŠI SUD: Ponovo odloženo suđenje za pokušaj ubistva novosadskog advokata

Nastavak glavnog pretresa za pokušaj teškog ubistva novosadskog advokata Branislava Travice u januaru prošle godine, odložen je i juče jer je branilac opet tražio izuzeće postupajućeg veća s predsedavajućim, ali i predsednika Višeg suda.

Kako prenosi Sudska hronika "Dnevnika", razlozi za izuzeće nisu potpuno isti kao oni iz februara ove godine, kada je je traženo izuzeće istih osoba, koje je potom odbijeno. Ovog puta je branilac okrivljenog Ranka Bezara, advokat iz Zrenjanina Velimir Kojić, predao pomenuti zahtev 15 minuta pre početka glavnog pretresa.

Predsednik sudskog veća sudija Srđan Savić napravio je pauzu od oko sata i publika je napustila veliku salu novosadske Palate pravde da bi se veće i Tužilaštvo upoznali s obrazloženjem odbrane, koje je sačinjeno na šest strana teksta i prilozima foto-kopija na devet strana, navodi list. 

Nakon prekida ročišta, sud je odložio pretres na neodređeno vreme, dok o zahtevu ne odluči predsednik Apelacionog suda. Potom će se znati kada će biti zakazan glavni pretres i pred kim, piše "Dnevnik".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan