Visoka poslovna škola: Jelena Damnjanović Simić novi v.d. direktora

Visoka poslovna škola: Jelena Damnjanović Simić novi v.d. direktora

Nova v.d. direktorka Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu postala je profesorka ove ustanove, prof. dr Jelena Damnjanović Simić, koju je juče izglasao novi Savet škole.

Pre toga, Nastavno veće smenilo je stari Savet i izabralo novi. Jelena Damnjanović Simić postala je poznata javnosti kad je dobila otkaz jer je ukazala na nepravilnosti u radu bivše direktorice Dragice Tomić i njenog muža i profesora iste škole Radovana Tomića. Na posao se vratila uz pomoć suda, koji je odlučio u njenu korist.

- Na sednici Saveta promenjeni su i svi sporni detalji Statuta VPŠ na koje su ukazivali Agencija za borbu protiv korupcije i drugi državni organi. Vraćena je i odluka da se na izborima za direktora i članove Saveta glasa tajno. Prvi put smo imali demokratske izbore bez pritisaka – izjavio je Patrik Drid sada već bivši v.d. direktor VPŠ.

On je dodao da kada je demokratski izabran Savet, njegov posao je bio gotov te se nada da će se dalje VPŠ izboriti za svoj novi život.

Juče, pre sednice, bivša direktorica Dragica Tomić organizovala je protest gde je bilo i pretnji kako nastavnici i osoblje neće moći ući u Školu. No, na protestu se pojavilo tek desetak ljudi te je sve prošlo bez incidenata.

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan