"Viza" za odlazak u Grčku na more su vakcina, antitela ili PCR test

"Viza" za odlazak u Grčku na more su vakcina, antitela ili PCR test

Građani Srbije koji su vakcinisani protiv korona virusa, imaju antitela ili negativan PCR test mogu da putuju u Grčku ovog leta, izjavio je danas grčki ministar turizma.

Hari Teoharis je rekao da Grčka namerava da počne letnju sezonu sredinom maja i da je kompletan protokol za leto 2021. godine spreman.

Turisti će biti dobrodošli ako su pre putovanja ili vakcinisani ili imaju antitela ili su negativni. Svi turisti biće podvrgnuti nasumičnom testiranju. Vlasti će prioritetno vakcinisati ljude koji rade u ugostiteljskom sektoru, kada najugroženiji budu vakcinisani i naložiti često testiranje zaposlenih – poručio je Teoharis, a prenosi RTV.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Poslednji dani

  pre 1141 dan i 7 sati

  Vakcinisani ljudi mogu biti prenosioci virusa. Grci imaju lekare takođe, pa će im ovi to objasniti.
  PCR test je nepouzdan zbog fokusa i načina primene. Može da detektuje bilo šta i da ne detektuje zaraženog, zavisno od naređenja političara i načina primene. Izmišljen je ne radi lekarske struke već radi političke manipulacije.
  Takođe je veoma interesantno to, što je Pfizer u 2019-toj, nekoliko meseci pre otkrića Covid-19 virusa, naručio nekoliko miliona bočica za duboko zamrzavanje na -70 stepeni, kao da je znao da će praviti vakcine za Covid-19?
  Elem, Turci pustiše sve bez ikakve kontrole, a kako je more isto, ako to Grci ne urade duboko će se zeznuti.
  Jerbo im nijedna od navedenih metoda ne garantuje da neće virus ući.
  Brzi antigenski test takođe osim uzimanja 10 evra, ne garantuje detekciju zaraženog koji će ući.

  Oceni komentar:
  2
  7