Vlada APV prihvatila projekat izgradnje nove zgrade RTV

Vlada APV prihvatila projekat izgradnje nove zgrade RTV

Pokrajinska vlada prihvatila je na današnjoj sednici informaciju o predlogu projekta izgradnje novog objekta Radio-televizije Vojvodine.

Kako je saopštio Biro za informisanje Pokrajinske vlade, rukovodstvo RTV sačinilo je predlog projekta, u kome je dat pregled imovine te medijske kuće i izgradnje novog objekta, njegove opšte karakteristike kao i program finansiranja investicionog projekta.

Dodaje se da je Pokrajinska vlada zadužila Upravu za imovinu Vojvodine da utvrdi aktivnosti koje je potrebno preduzeti za izgradnju nove zgrade RTV.

Da podsetimo, zgrada nekadašnje Televizije Novi Sad u potpunosti je uništena u NATO bombardovanju Srbije, 1999. godine. Televizija Vojvodine od tada program proizvodi kao "podstanar", u staroj zgradi Naftagasa, za šta plaća zakupninu Naftnoj industriji Srbije.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predstavnici RTV dogovorili su 22. jula formiranje zajedničkog odbora za izgradnju nove zgrade RTV.

Bivši generalni direktor Radio-televizije Vojvodine (RTV) Srđan Mihajlović izjavio je početkom maja da bi do juna ove godine RTV trebalo da dobije lokacijsku i građevinsku dozvolu za izgradnju novog objekta.

Mihajlović je tom prilikom ocenio da bi od 2020. godine RTV mogla početi emitovati program iz nove zgrade, koja bi trebalo da se nalazi na Mišeluku, na lokaciji gde se danas još uvek nalaze ruševine stare zgrade.


Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Blica".

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan