Vlada danas odlučila, cene namirnica ostaju zamrznute još 90 dana

Vlada danas odlučila, cene namirnica ostaju zamrznute još 90 dana

Cene namirnica ostaju zamrznute još 90 dana, odlučila je danas Vlada Srbije.

Usvajanjem nove uredbe, cene šećera, brašna tip 400 i tip 500, dugotrajnog mleka od 2,8 odsto masnoće, svinjskog buta i jestivog ulja i naredna tri meseca neće smeti da pređu nivo koje su imale 15. novembra 2021. godine, prenosi N1.

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica: šećer kristal u pakovanju od jednog kilograma, brašno tip T- 400 glatko, u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašno tip T-500 u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra, svinjsko meso – but i UXT mleko sa 2,8 procenata mlečne masti u pakovanju od jednog litra“, saopštila je Vlada posle sednice.

Uredba je, dodaje se, usvojena u cilju dalje zaštite tržišta, „odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena navedenih roba, koje su izuzetno važne za snadbevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija“.

Uredbom, koja će se primenjivati u trajanju od 90 dana, ograničavaju se proizvođačke cene i cene u trgovini na veliko i malo navedenih namirnica, tako da ne prelaze nivo cena tih proizvoda na dan 15. novembra 2021. godine.

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Akadem

  pre 197 dana i 22 sata

  Taman dok ne prodju izbori…

  Oceni komentar:
  1
  2