Vlada i sindikat RGZ postigli saglasnost o prekidu štrajka

Vlada i sindikat RGZ postigli saglasnost o prekidu štrajka

Predstavnici sindikata Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) i predstavnici Vlade Srbije održali su sastanak na kojem su postigli saglasnost oko pojedinih zahteva i na kojem je dogovoreno da se do petka potpiše usaglašeni Sporazum, što bi omogućilo prekid štrajka zaposlenih.

Kako su saopštili predstavnici sindikata, do sastanka je došlo posle protesta ispred zgrade Vlade tokom kojeg su službenici sektora Katastar nepokretnosti uručili zahteve premijerke Ani Brnabić.

Sa predstavnicima sindikat RGZ razgovarao je ministar za rad, socijalnu zaštitu i boračka pitanja Zoran Đorđević, šef kabineta premijerke Miloš Popović, direktor RGZ- a Borko Drašković, direktor Agencije za mirno rešavanje radnih sporova i predstavnici ministarstva finansija.

- Po nekim pitanjima je postignuta saglasnost dve strane. O ostalim pitanjima nastaviće se usaglašavanje dve strane – piše u saopštenju i dodaje se da je prediviđeno da se usaglašen tekst Sporazuma do petka, 18. januara nađe na sednici Vlade RS.

Navodi se da će Sporazum potpisati Đorđević i ovlašćeni predstavnici sindikata i predsednica Štrajkačkog odbora, nakon što bude usvojen na vladi.

- Nakon toga biće stvoreni uslovi za prekid štrajka. Do tada štrajk u RGZ-u se sprovodi u skladu sa ranije donetim odlukama i uputstvima – stoji u saopštenju.

Zaposleni u više od 100 službi zа kаtаstаr su 24. decembra 2018. godine obustavili rad nezadovoljni mаnjkom kаdrovа, uvećanjem obima posla i smanjenjem primanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje elektrovojvodina jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević štrajk poštara betanija bebe Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop servisne informacije novi sad dnevni horoskop sahrane novi sad isključenja struje novorođenčad horoskopski znaci Dom zdravlja Novi Sad raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija skupština grada novog sada Isključenje struje zodijak isključenje vode novosadsko porodilište pošte srbije novosađani bez vode vremenska prognoza