Vlada i sindikat RGZ postigli saglasnost o prekidu štrajka

Vlada i sindikat RGZ postigli saglasnost o prekidu štrajka

Predstavnici sindikata Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) i predstavnici Vlade Srbije održali su sastanak na kojem su postigli saglasnost oko pojedinih zahteva i na kojem je dogovoreno da se do petka potpiše usaglašeni Sporazum, što bi omogućilo prekid štrajka zaposlenih.

Kako su saopštili predstavnici sindikata, do sastanka je došlo posle protesta ispred zgrade Vlade tokom kojeg su službenici sektora Katastar nepokretnosti uručili zahteve premijerke Ani Brnabić.

Sa predstavnicima sindikat RGZ razgovarao je ministar za rad, socijalnu zaštitu i boračka pitanja Zoran Đorđević, šef kabineta premijerke Miloš Popović, direktor RGZ- a Borko Drašković, direktor Agencije za mirno rešavanje radnih sporova i predstavnici ministarstva finansija.

- Po nekim pitanjima je postignuta saglasnost dve strane. O ostalim pitanjima nastaviće se usaglašavanje dve strane – piše u saopštenju i dodaje se da je prediviđeno da se usaglašen tekst Sporazuma do petka, 18. januara nađe na sednici Vlade RS.

Navodi se da će Sporazum potpisati Đorđević i ovlašćeni predstavnici sindikata i predsednica Štrajkačkog odbora, nakon što bude usvojen na vladi.

- Nakon toga biće stvoreni uslovi za prekid štrajka. Do tada štrajk u RGZ-u se sprovodi u skladu sa ranije donetim odlukama i uputstvima – stoji u saopštenju.

Zaposleni u više od 100 službi zа kаtаstаr su 24. decembra 2018. godine obustavili rad nezadovoljni mаnjkom kаdrovа, uvećanjem obima posla i smanjenjem primanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad bebe gradsko groblje novosadsko porodilište Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija horoskopski znaci horoskop jkp lisje raspored sahrana novi sad sahrane Vreme u Novom Sadu betanija isključenja struje detelinara Isključenje struje nevreme isključenje vode bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija elektrovojvodina matičar novi sad servisne informacije novi sad novosađani jkp novosadska toplana novorođenčad sahrana bez struje