VLADA SRBIJE: Ana Brnabić i Miloš Vučević pohvalili tim Exit festivala

VLADA SRBIJE: Ana Brnabić i Miloš Vučević pohvalili tim Exit festivala

Na prijemu organizovanom u Vladi Republike Srbije, premijerka Ana Brnabić zajedno je s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem razgovarala s članovima tima koji organizuju najbolji festival u Evropi, a to je Exit, koji se i zvanično u januaru tekuće godine ovenčao titulom najuspešnijeg na starom kontinentu, javilo je danas Odeljenje za odnose s javnošću Grada Novog Sada.

Kako se navodi u saopštenju, na dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji Exit je pobedio u glavnoj kategoriji u konkurenciji sa 350 festivala iz više od 35 zemalja, uz preko milion glasova publike i mišljenje stručnog žirija.

Premijerka i gradonačelnik su im tom prilikom čestitali na prestižnoj nagradi i izrazili nadu da će brend Festivala nastaviti da se širi na svetskoj mapi i da jača iz godine u godinu. Oni su naglasili da će Exit uvek imati podršku, kako lokalne samouprave, tako i države. Predsednica Vlade Ana Brnabić je rekla da je taj festival veoma značajan za privredu i imidž zemlje, kao i za razvijanje međunarodnih odnosa, dok se Miloš Vučević osvrnuo na nemerljivu važnost održavanja festivala za promociju Grada Novog Sada koja kontinuirano traje skoro dve decenije. Takođe, delegacija Exit je predstavila predsednici Vlade ideju rekonstrukcije novosadske "Кineske četvrti" u "Кreativni distrikt", što predstavlja jedan od projekata šire inicijative "Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021".


Pored predsednika UO Festivala Ivana Petrovića, prisutan je bio i osnivač Exita Dušan Кovačević koji se zahvalio na prijemu i rekao da mu je čast što taj muzički festival promoviše, ne samo Grad Novi Sad i Republiku Srbiju. Кovačević je napomenuo da Exit na najbolji mogući način, zbližavanjem regiona, Evrope i sveta, prvenstveno zbližava mlade svih nacija koji šire mrežu prijateljstva i time osiguravaju stabilnije i mirnije sutra za region. On je istakao da je u pitanju veliki uspeh što je nakon samo četiri godine Exit ponovo osvojio najvažniju festivalsku nagradu na svetu i da predstoji realizacija još većih planova u budućnosti, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan