Vlada Srbije dozvolila točenje goriva po ograničenim cenama i u kanistere do 60 litara

Vlada Srbije dozvolila točenje goriva po ograničenim cenama i u kanistere do 60 litara

Vlada Srbije je saopštila da će, pored točenja dizela po ograničenim cenama u rezervoar, privredni subjekti moći da doliju još 60 litara u kanister.

U saopštenju Vlade se navodi da se na taj način omogućeno, pre svega, poljoprivrednicima koji kao sredstvo za rad koriste poljoprivredne mašine, da nastave nesmetano obavljanje poslova.

Važeća odluka, kao i njene izmene donete su u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Prema ranije usvojenoj uredbi, sutra u 15 časova biće nova korekcija cena koje reguliše država.

Nova uredba na snazi je od prošle nedelje, promene su svakog petka, a država je ograničila cena dizela na NIS-ovim pumpama za poljoprivrednike na 179 dinara za litar.

VUČIĆ: Dozvolićemo izvoz pšenice i točenje goriva u kanistere


RTS podseća da je Privredna komora Srbije u sredu zatražila od nadležnih dodatno tumačenje Uredbe o ograničenju cena goriva budući da je to izazvalo probleme poljoprivrednicima i brojnim privrednicima, jer taj propis omogućavao sipanje subvencionisanog goriva samo u pogonske rezervoare mašina.

Zabranjen izvoz rafinisanog suncokretovog ulja

Vlada Srbije usvojila je i izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike izuzima od zabrane izvoza, a imajući u vidu da se ovaj proizvod ne može koristiti za dalju preradu u rafinisano suncokretovo ulje i da se najčešće koristi u industriji boja i lakova.

Takođe, odlučeno je da se na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz, doda i rafinisano suncokretovo ulje.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan