Vlada Srbije formira dva krizna štaba za borbu protiv korona virusa

Vlada Srbije formira dva krizna štaba za borbu protiv korona virusa

Na današnjoj sednici Vlade Srbije biće formirana dva krizna štaba – jedan za suzbijanje novog korona virusa i drugi za otklanjanje posledica po privredu, kaže predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić

Ona je za televiziju "Pink" pojasnila da će krizni štab za suzbijanje virusa Kovid-19 voditi ona zajedno sa ministrom zdravlja, pokrajinskim sekretarom za zdravstvo i direktorom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

U tom kriznom štabu biće i tim epidemiologa i infektologa.

Drugi krizni štab biće za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica za privredu i taj krizni štab će voditi predsednik Aleksandar Vučić.

Pored njega štabom će kopredsedavati ministar finansija, guvernerka Narodne banke, predsednik PKS i još mnogo ljudi koji će se baviti samo ekonomskim posledicama.

Ona je podsetila na mere koje je Srbija preduzela kako bi se sprečilo širenje novog korona virusa. Uvedena je zabrana ulaska u zemlju stranim državljanima koji dolaze iz pojedinih delova Kine, Švajcarske, cele Italije i Irana.

– U Kini je sve bolja situacija i ja očekujem da ćemo u narednim danima najverovatnije skinuti Kinu sa ovog spiska. Južna Koreja se dobro bori. Takođe, na spisak ćemo dodavati još neke zemlje ako bude potrebno – rekla je Brnabić.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ivica

  pre 319 dana i 5 sati

  svaka cast za vladu!!!! podhitno da ovi krizni stabovi uvedu fotokataliticke preciscivace vazduha da se sto pre izbore sa virusima

  Oceni komentar:
  2
  4
 • kamenko

  pre 296 dana i 37 minuta

  Glavni krizni štab Covid-19 bi mogao efikasnije i daleko racionalnije da uredi izlaske najkritičnije grupe 65+ tako što bi primeuo najvalidnij JMBG broj svakog lica za određeni termin čime bi se izbegle gužve,kalkulacije,neželjeni izlasci što bi bilo smatram apsolutno išlo u prilog i vlasti i navedenoj grupi precizno određeno što bi poboljšali red stvari i disciplinu.Poslednjim brojem od JMBG za svaki termin...primer 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0.da se tako uredi a sa ličnom kartom lica da se kontroliše.Verujem da bi se tako bez velikog napora i pritiska poboljšala disciplina,psihoze kod nas starijih kao i uslovi od širenja zaraze koji sada postoje,gde ta brojna populacija naglim izlaskom svih u jednom momentu svojim ponašanjem upravo i dovodi sebe i ostale u situaciju da se zaraze.Bilo bi i maski i antiseptička i dovoljnih namirnica za sve.
  MOLIM VAS DA OVO ROSLEDITE POŠTO VERUJEM RASPOLAŽETE KONTAKTOM KOPETENTNIH ZA COVID-19
  Unapred zahvaljujem !!

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Dr M

  pre 290 dana i 4 sata

  Smatram da bi sada bilo korisno da se u ime kriznog staba Covid-19 obraca novi tim sastavljen
  od jednog infektologa ili imunologa , jednog psihologa i jednoga psihijatra(napr.direktorke
  bolnice Laze Lazarevic ili sl. Oni bi pored kratkog saopstenja tj preseka stanja mogli dati
  po kratak savet o socijalnoj adaptibilnosti , drustevnoj solidarnosti , organizaciji vremena u
  toku epidemije i sl. savete ,koji ne bi uznemiravali javnost , ali ni ublazili sliku ozbiljnosti,
  kolektivne i pojedinacne odgovornosti.Sada nema vise potrebe ni pojavljivanja politickih
  lIcnostI , predsednika , premijera ev ministra zdravlja. I ovim prvim i ovim drugim bi bile spre
  cene i politizacija i lazne informacije ,kao i reakcije uznemirenosti gradjana.Same mere
  podrzavam i pohvaljujem i
  MOLIM VAS DA OVO PROSLEDITE KOMPETENTNIM ZA COVID -19 , PRE SVEGA ONIMA IZ POLITIKE .
  zAHVALNOST I PODRSKA !

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Miša Pavić

  pre 279 dana i 53 minuta

  Predlog!

  Poštovani,
  U utorak, 21.04.2020. gopdine, dozvoljeno je penzionerima preko 65 godina da posle 18,oo ćasova izlaze u šetnju tri dana u nedelji, utorak, petak i nedelja i trajanju od 30 minuta, što je dobra odluka.
  Juče u utorak posle 18,00 časova sam u šetnju, i konstatovao da je melo, skoro sporadičaj broj penzionera izišao na ulicu, kontakta u opošte nije bilo, svi su imali zaštitnu opremu, maske i rukavice, tako da - PREDLAŽEM - da - struka (Dr KON), Vlada i g. Vučić, predsednik, donesu - ODLUKU - da se penzioneri preko 65 godina mogu svaki dan posle 18,00 časova izlaziti u šetnju u trajanju od 30 minuta!
  Ovaj predlog ima svoje opravdanje, i ne vidim ni jedan razlog da - struka (Dr KON), Vlada i g. Vučić, predsednik - nedonesu takvu Odluka, koja je u intersu zdravlja penzionera, koji su kako kažete *HEROJI*, a ja bi dodao - već malo umorni, iscpljeni i isđeneni penzioneri, pa nas pustite da se nadišemo malo vazduha i uhvatimo koji sunčani zrak, nememo puno vremena, uskori putujemo u večnost!
  Inač, lično iznosim svoje mišljenje, izolacija mi nije teško pala i ako za manje od dva mesca punim 86 godina, a u penziji sam 36-tu godinu, i u potpunosti podržavam sve mere kojeje predložila struka, podržao g. Vučić, predsednik a Vlada donosila odluke!
  Dakle, prezioneri svaki dan u šetnju!
  Ako se moj predlog neusvoji, molim Dr Kona da kaže, zašto se predlog nije usvojio!
  U očekivanju reagovanja, molim vas da primite srdačne pozdrave!
  Miša Pavić

  P. S. Molim da mi povratnom porukom, potvrdite prijem ove poruke! Hvala

  Oceni komentar:
  0
  0