VLADA SRBIJE: Kažnjavanje za nepoštovanje mera ubuduće efikasnije, lekarima 10.000 dinara pomoći

VLADA SRBIJE: Kažnjavanje za nepoštovanje mera ubuduće efikasnije, lekarima 10.000 dinara pomoći

Vlada Srbije je odobrila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti jer je ocenjeno da je "neophodno obezbediti striktno poštovanje mera kako bi se zaštitili zdravlje i životi građana, sačuvao zdravstveni sistem, kao i privreda".

Kako je saopšteno, "izmene Zakona predviđaju uvođenje ličnih mera zaštite i pojačanu odgovornost građana, za čije sprovođenje su nadležni pored sanitarne, komunalna inspekcija i komunalna milicija, kako za fizička, tako i za pravna lica".

Visina kazni za nenošenje maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance – 5.000 dinara za fizička lica i od 50.000 do 300.000 za pravna lica, ostaće nepromenjena, "ali će njihova primena biti brža i efikasnija", piše u saopštenju Vlade.

Na sednici je doneta odluka da se zaposlenima u zdravstvenim ustanovama jednokratno isplati novčana pomoć od po 10.000 dinara iz Plana mreže zdravstvenih ustanova.

Vlada je odlučia i da Jeleni Karakašević dodeli Nacionalno sportsko priznanje za srebrnu medalju koju je osvojila na Svetskom prvenstvu u rukometu u Beogradu 2013. godine.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan