VLADA SRBIJE: Moguće odlaganje plaćanja poreza za privrednike, prva rata u februaru

VLADA SRBIJE: Moguće odlaganje plaćanja poreza za privrednike, prva rata u februaru

Uredbom Vlade Srbije koja stupa na snagu 2. januara 2021. godine uređeni su postupak i način odlaganja plaćanja poreza i doprinosa za privredne subjekte koji su se opredelili za odlaganje dospelosti obaveza plaćanje i to bez sprovođenja posebnog postupka.

To podrazumeva najpre odlaganje plaćanja poreza i doprinosa na zarade i naknade zarada, kao i poreza i doprinosa na ličnu zaradu preduzetnika i poljoprivrednika i to u visini iznosa neplaćene obaveze čija je dospelost za plaćanje odložena u skladu sa uredbom, prenosi "Blic". Ukupan iznos dospelih obaveza odlaže se najduže na 24 jednake mesečne rate bez plaćanja kamate za vreme trajanja odlaganja plaćanja obaveza. Prva rata dospeva 10. februara 2021. godine, svaka naredna rata istog datuma u mesecima koji slede, a mesečna rata ne može biti manja od 1.000 dinara.

Uredba omogućava da se na sličan način odloži plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica, akontacije poreza na prihode od samostalne delatnosti za preduzetnike i poljoprivrednike koji su se opredelili za isplatu lične zarade. Mogućnost da odlože plaćanje odnosi se i na akontaciju poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za preduzetnike i preduzetnike poloprivrednike koji se nisu opredelili za isplatu lične zarade, ali i na akontaciju poreza i doprinosa na prihod od samostalne delatnosti za preduzetnike paušalce u visini akontacija poreza na prihode od samostalne delatnosti čija je dospelost za plaćanje odložena u skladu sa uredbom, odnosno zaključkom Vlade Srbije.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan