VLADA SRBIJE: Neredi će negativno uticati na epidemiološku sliku u narednim danima

VLADA SRBIJE: Neredi će negativno uticati na epidemiološku sliku u narednim danima

Vlada Srbije najoštrije je osudila nerede koji se dešavaju u nekim gradovima Srbije.

Kako kažu, neredi uzrokuju veliku materijalnu štetu upravo u vreme kada kao društvo treba da budemo ujedinjeni u borbi protiv infekcije Kovid-19.

Treba dodati da to svakako nije odgovorno ponašanje, koje bi u trenutnoj situaciji doprinelo očuvanju zdravlja i smanjenju pritiska na zdravstveni sistem – navodi se u saopštenju Vlade posle sednice Kriznog štaba.

Naprotiv, kako se ocenjuje, neredi će bez sumnje negativno uticati na širenje korona virusa i epidemiološku sliku u danima pred nama.

Vlada još jednom najsnažnije apeluje na sve građane da se pridržavaju mera zaštite u najvećoj mogućoj meri, "kako bismo svi zajedno sačuvali naše zdravlje, zdravlje ljudi u našoj okolini ali i naš zdravstveni sistem, čiji su kapaciteti ograničeni".

Odgovorno ponašanje, nošenje zaštitnih maski, redovno pranje ruku, držanje razdaljine su od vitalnog značaja za očuvanje našeg života i zdravlja  – ističe se u saopštenju Vlade.

Podsećamo, po poslednjem izveštaju, u Srbiji je za 24 časa od korona virusa preminulo 11 pacijenata, a zaraženo je 266 osoba.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan