VLADA SRBIJE: Ove godine upis u srednje škole potpuno elektronski

VLADA SRBIJE: Ove godine upis u srednje škole potpuno elektronski

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za IT i elektronsku upravu najavio je danas da će ove godine biti omogućen potpuno elektronski upis u srednje škole. To je izjavio na predstavljanju "Sive knjige" u organizaciji asocijacije NALED.

Mihailo Jovanović je rekao da će ove godine zaživeti proces u kome roditelji uopšte neće morati da dolaze do škola, već će čitava procedura moći da se sprovede posredstvom internet, od izražavanja želja kada je reč o školama do samog upisa, prenosi RTV.

Jovanović je napomenuo da je plan da podaci iz eUprave budu na raspolaganju privredi i bankama, kako bi građani mogli da uzmu kredit bez odlaska u filijale, da se stranci uključe u domaći sistem i koriste usluge eUprave. Takođe, on je obelodanio i skoro puštanje u rad jedinstvenog elektronskog sistema prosvete koji omogućava praćenje uspeha od vrtića do završetka fakulteta i kasnije zapošljavanja. Ujedno, ubrzo se očekuje i puštanje u rad sistema za elektronsko plaćanje u okviru eUprave, kako građani ne bi morali da nose "peti primerak" uplatnice sa sobom u MUP i slične institucije.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan