VLADA SRBIJE: Spreman plan za borbu protiv nasilnika

VLADA SRBIJE: Spreman plan za borbu protiv nasilnika

Sveobuhvatni plan borbe protiv nasilnika, kao odgovor države na povećan broj slučajeva nasilja prema deci i ženama, trebalo bi da bude predstavljen u petak, 15. jula, piše beogradska štampa.

Mandatar Aleksandar Vučić najavio je pooštravanje zakonskih propisa i kazni za različite vrste siledžjiskog i nasilničkog ponašanja i da će informacije o tome izneti u petak, 15. jula, posle sastanka sa ministrima pravde i unutrašnjih poslova Nikolom Selakovićem i Nebojšom Stefanovićem.

"Blic" navodi da će biti uvedena neka nova krivična dela za nasilje u porodici i dela protiv polnih sloboda.

Taj dnevnik ukazuje i da će oštrije kazne za nasilnike i pedofile predstavljati odgovor države na zločine koji su se dogodili poslednjih dana, dok se uvođenje smrtne kazne ne razmatra.

Beogradska "Politika" piše da vraćanje smrtne kazne nije moguće, jer je Srbija članica Saveta Evrope koji zabranjuje takav vid kažnjavanja.

Pozivajući se na nezvanična saznanja taj list ukazuje da bi kao mera moglo biti predloženo uvođenje hemijske kastracije, ali da bi takav predlog zahtevao razmatranje posebne radne grupe i javnu raspravu.

Mandatar Aleksandar Vučić najavio je pooštravnje kazni za različite vrste siledžijskog i nasilničkog ponašanja i uvođenje snažnije "pravno-krivične odgovornosti", ali i snažnije prekršajne odgovornosti.

- Spremili smo sveobuhvatan plan koji ćemo izneti ministar pravde i ministar policije i ja u petak, rekao je Vučić u sredu u Aranđelovcu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dunav raspored sahrana novi sad horoskopski znaci havarija na vodovodu EPS elektrovojvodina centralno groblje u Futogu štrand novosadsko porodilište gradsko groblje novorođenčad radosne vesti bez vode novosađani porodilište jkp novosadska toplana matična knjiga rođenih betanija raspored sahrana i ispraćaja bez struje jkp lisje horoskop almaško groblje bebe servisne informacije novi sad sahrane servisne informacije isključenja struje RHMZ JGSP "Novi Sad"