Vlada Vojvodine: I u 2018. novčana pomoć za treće dete

Vlada Vojvodine: I u 2018. novčana pomoć za treće dete

Porodice u Vojvodini će za treće dete u 2018. godini dobijati 12.000 dinara mesečno, utvrdila je Pokrajinska vlada na sednici održanoj 24. januara.

Prema važećoj Odluci o ostvarivanju novčane pomoći porodici u kojoj se rodi treće dete, ovo pravo ostvaruje majka koja u trenutku rođenja trećeg deteta ima prebivalište najmanje godinu dana na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Da bi ostvarila pravo na pomoć, majka treba da neposredno brine o detetu za koje je podnela zahtev, da deca prethodnog reda rođenja nisu smeštena u hraniteljsku porodicu ili data na usvojenje i da nije lišena roditeljskog prava u odnosu na decu prethodnog reda rođenja.

Novčanu pomoć pod istim uslovima kao i majka može da ostvari i otac trećeg deteta, s tim što se redosled rođenja trećeg deteta za koje otac podnosi zahtev za ostvarivanje novčane pomoći porodici za treće dete utvrđuje prema majci.

Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčane pomoći, kao i obrazac Zahteva, mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Zahtev sa potrebnom dokumentacijom podnosi se najkasnije do navršene prve godine života deteta, a dodatne informacije mogu se dobiti i putem telefona 021 451-371 i 021 452-339.

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • miroslav

    pre 2267 dana i 8 sati

    ja sam otac troje dece i supruga mi neradi nigde ja radim u kombinatu voca u beloj crkvi na crno jer gazda nece da nas prijavi ni pored novog zakona epa moj savet vam je da nikako neradjate vise od jednog deteta u srbiji jer ce te jedva sklapati kraj sa krajem. posto supruga nece moci da radi od spremanja obroka pranja domacih zaataka boleti dece. inace sam iz bele crkve koja je nekad brojala 25000 stanovnika sad ih ima 7500 pa dragi moji politicari samo da vam saopstim kako funkcionise vasa zemlja u zadnjih godinu dana iz bele crkve u inostranstvo je otislo 1500 mladih fala bogu pa iem i ja naravno za koj mesec vodim i svoju decu i suprugu pa tako da mozete da od tih 7500 ljudi oduzmite jos 5 pa sa srecom vam bilo u beloj kugi .

    Oceni komentar:
    1
    21
  • Danijela gulding jovic

    pre 2073 dana i 15 sati

    Ja sam trudna sa trecim detetom ima li prava na pomoc od pokrajne u 2019 god

    Oceni komentar:
    0
    0
  • Ana

    pre 1993 dana i 7 sati

    Postovani,da li se dobija dodatak za drugo dete ?hvala

    Oceni komentar:
    0
    0
  • Vesna

    pre 1969 dana i 17 sati

    Postovani, ovde u gore navedenom tekstu se spominje pomoc od grada za trece dete. A ja u Aprilu trebam da rodim cetvrto dete, pa me zanima koliko se dobija za cetvrto dete. Unapred zahvalna.

    Oceni komentar:
    0
    0