VLADA VOJVODINE: Za obnovu fasade Vladičanskog dvora 15 miliona dinara

VLADA VOJVODINE: Za obnovu fasade Vladičanskog dvora 15 miliona dinara

Na sednici održanoj u petak 19. oktobra Pokrajinska vlada opredelila je sredstva i za nekoliko zdravstvenih ustanova, više osnovnih i srednjih škola, kao i ustanova učeničkog i studentskog standarda u AP Vojvodini...

Kako je navedeno u saopštenju, obezbeđeno je 20 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije postojećeg stanja izvedenih radova na objektu Ginekološko akušerske klinike Kliničkog centra Vojvodine i izradu tehničke dokumentacije za izvođenje radova.

Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici obezbeđeno je 50 miliona dinara za nabavku aparata za kompjuterizovanu tomografiju koji će služiti za neophodni skrining stanovnika pod rizikom za oboljevanje od karcinoma pluća.

Sredstva su izdvojena i za neophodnu medicinsku opremu za Urgentni centar, kao što su RTG aparat, aparat za anasteziju za angio-salu i dva „C luka“ za potrebe snimanja ležećih pacijenata, te za opremanje Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju i Klinike za otorinolaringologiju i hirurgiju glave Kliničkog centra Vojvodine.


Iz pokrajinskog budzeta finansiraće se i 120 bolničkih, električnih i hidrauličnih kreveta u Opštoj bolnici u Pančevu.

Za radove na poboljšanju uslova u više osnovnih i srednjih škola, kao i ustanova učeničkog i studentskog standarda u AP Vojvodini, preraspodelom budzetskih sredstava obezbeđeno je više od 25 miliona dinara.

Iznos od 15 miliona dinara izdvojen je Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture za finansiranje obnove fasade Vladičanskog dvora u Novom Sadu.

Izvor: Pokrajinska vlada

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Republički hidrometeorološki zavod izmena režima saobraćaja novosadska policija bez struje novosađani isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Isključenje struje sahrane novi sad jkp novosadska toplana bez vode 27. novosadski maraton protest taksista JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad novorođenčad Aleksandar Vučić servisne informacije novi sad jkp lisje raspored sahrana novi sad RHMZ bebe isključenja struje betanija elektrovojvodina servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište