Vladimir Beljanski novi predsednik Advokatske komore Vojvodine

Vladimir Beljanski novi predsednik Advokatske komore Vojvodine

Delegati Skupštine Advokatske komore Vojvodine (AKV) izabrali su juče, 30. juna, advokata Beljanskog iz Novog Sada za novog predsednika te komore, koji je izabran sa 43 glasa.

Vladimir Beljanski je nakon izbora rekao da će kao predsednik učiniti sve da komora "što pre izađe iz krize u kojoj se nalazi", te da svi članovi moraju zajedno raditi na tome.

- Jedan od prvih koraka biće izmena unutrašnjih propisa AKV, Statuta i Poslovnika o radu, a kao predsednik zalagaću se za smanjenje ovlašćenja predsenika, kako bi se smanjila podložnost uticaju jednog čoveka - rekao je Beljanski.

Skupština je na današnjoj sednici izabrala i ostale organe AKV, odnosno novog potpredsednika, Nadzorni odbor, Disciplinski sud i Disciplinsko tužilaštvo. Nova potpredsednica komore biće advokat Biljana Bjeletić. Izabran je i predsednik Disciplinskog suda, a tu funkciju će obavljati advokat Goran Ilić, dok će njegovi zamenici biti Žarko Nikolić i Nenad Suvajdžić.

Disciplinski sudija AKV od sada će biti Milan Stupar, a izabrano je i njegovih sedam zamenika. Predsednik Nadzornog odbora AKV biće advokat Ljubiša Dobrosavljev, a članovi ovog odbora biće Predrag Zagorčić i Uroš Kerac, dok će zamenici članova biti Anka Ćeran i Edit Slavković.

Sednica Skupštine AKV održana je u alternativnom prostoru Medija centra Vojvodine, jer su delegati naišli na zaključana vrata prostorija AKV, a prema njihovim rečima, u kancelarijama je privatno obezbeđenje koje je angažovao smenjeni predsednik Srđan Sikimić.

Delegati su dodali da je Sikimić danas dao slobodan dan stalno zaposlenima u AKV-u, koji zbog toga nisu došli na posao. Sikimić je najavio da će u ponedeljak 3. jula održati konferenciju za novinare.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan