Vlasnica pasa koji su nasmrt izujedali muškarca u Petrovaradinu osuđena na dve godine zatvora

Vlasnica pasa koji su nasmrt izujedali muškarca u Petrovaradinu osuđena na dve godine zatvora

Nezadovoljna presudom, optužena uložila žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Igora Maksimović (33) iz Petrovaradina osuđena je prvostepenom presudom na dve godine zatvora u Osnovnom sudu u Novom Sadu, jer su psi u vlasništvu njenog supruga Radeta pre četiri godine nasmrt izujedali Đurađa Marčetu (84), njihovog prvog komšiju.

Tužilaštvo je tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti, preneo je "Blic". 

Tragedija u kojoj je stradao Marčeta dogodila se 11. jula 2016. godine u dvorištu kuće sa brojem 92 u Ulici bukovački put u Petrovaradinu. Dva američka staford terijera, koji su se slobodno šetali iako u dvorištu postoje boksovi za njih, oko šest sati ujutru su, navodno videvši mačku u Marčetinom dvorištu, žestoko zalajali na nju, a zatim su preskočili žičanu ogradu i nasrnuli na starca, koji je pokušao da odbrani mačku i razdvoji je od pasa.

Kuća pokojnog Marčete (levo) i kuća  porodice Maksimović


Igora je na suđenju kazala da, sve dok sudski veštak nije izneo podatak o kojim psima mešancima je reč, ni njen suprug, ali ni ona nisu znali da je u pitanju opasna vrsta. Po onome što je ispričala, suprug nije bio kod kuće i na njegov zahtev, koji joj je preneo u telefonskom razgovoru, pse je pustila u ograđeno dvorište. Nije ni pomislila da psi mogu bilo kome da naude, niti da preskoče ogradu.

Nezadovoljna kaznom, ona je uložila žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Novom Sadu. Njen branilac, advokat Vladimir Horovic, takođe najavljuje da će se žaliti, prenosi "Blic". 

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan