Vlasnik novosadske IT firme upozorio "Kontinental" da njihov menadžment deluje mimo zakona

Vlasnik novosadske IT firme upozorio "Kontinental" da njihov menadžment deluje mimo zakona

Član Vojvodina ICT klastera, Nenad Milanović, vlasnik IT firme Coing iz Novog Sada, obavestio je upravu međunarodne kompanije "Kontinental automotiv" da lokalni menadžment ove kompanije u Srbiji deluje protivzakonito, piše u saopštenju za medije koje je objavio list "Danas".

Kako se navodi u saopštenju, firma sa sedištem u nemačkom gradu Hanoveru krši domaće zakone, povodom najavljene državne subvencije ovoj kompaniji. Obrativši se Odeljenju za prijavu sumnji na korupciju u "Kontinental automotivu", Nenad Milanović je upravu obavestio o nameri Vlade Srbije da ovoj kompaniji obezbedi državnu subvenciju u iznosu od 9,5 miliona evra, da je to potez koji direktno podriva domaće IT kompanije i da je mimo svih propisa o zaštiti konkurencije koji važe u Evropskoj uniji ali i u Srbiji, navodi "Danas".

- Obratio sam se direktno upravi "Kontinental automotiv" jer treba da znaju da je njihov lokalni menadžment na putu da prekrši pozitivno pravo zemlje u kojoj posluje. Očekujem njihovu reakciju – kaže Milanović, piše u saopštenju.

I Vojvodina ICT klaster će se, u ime svog članstva, takođe zvanično obratiti upravi "Kontinental automotiva" iz Nemačke i obavestiti ih o nelegalnom delovanju ove kompanije u Srbiji.

- Domaća IT industrija je zaposlila sve programere, nema onih koji su na birou. Mi se ne bojimo konkurencije, naprotiv. Neka stranci ponude bolje uslove rada i višu platu pa ćemo se i mi boriti da nudimo više. Ali, ne tako što će neko, u ovom slučaju strana kompanija, dobiti pomoć od države za to – dodao je Milanović, a prenosi "Danas".

Oceni vest:
16
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • pera

  pre 475 dana i 17 sati

  „Coingcs je kompanija osnovana 1992. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Mi smo firma koju su osnovali i koju vode iskusni softverski inženjeri. Trudimo se da isporučimo kvalitetni kod na vreme i unutar specifikacija, a za nas ništa nije važnije od zadovoljstva naših klijenata. Nudimo kompletan softverski razvoj. Radimo sa klijentima pokrivajući sve faze razvoja softvera, od nastanka (zahtevi, analiza i dizajn) do proizvodnog izdanja (razvoj, testiranje i održavanje).“ Izvinite, ali I vi ste strana firma…Imate li prozivod koji drzava moze direktno da oporezuje? Software? To ima I Conti. Kad zaposlite 100 inzenjera, dobicete I vi subvencije!pera

  Oceni komentar:
  8
  3
novosađani horoskopski znaci bez vode servisne informacije novi sad servisne informacije betanija matičar novi sad jkp lisje nevreme horoskop gradsko groblje novosadsko porodilište Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad isključenje vode bez struje detelinara novorođenčad Isključenje struje isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad Republički hidrometeorološki zavod jkp novosadska toplana sahrane vlada srbije