VMA objavila link za prijavu korupcije

VMA objavila link za prijavu korupcije

VMA je podsetila da pod nedopustivo ponašanje spada traženje i primanje mita od pacijenata, kao i odlaganje pružanja zdravstvenih usluga.

Vojno-medicinska akademija pozvala je građane da prijave eventualnu korupciju u toj instituciji i objavila internet link na koji oštećeni pacijenti mogu to da učine.

- U cilju podizanja svesti građana na jednakost u dostupnosti zdravstvene zaštite, svim korisnicima usluga VMA omogućeni su kontakti za prijavu koruptivnih radnji i nepoštovanja etičkih standarda lekarske profesije – navodi se u saopštenju i dodaje da svi koji smatraju da su im uskraćena neka prava to mogu da učine preko stranice na http://www.vma.mod.gov.rs/sr/briga-o-pacijentima/prijavi-korupciju.

VMA je podsetila da pod nedopustivo ponašanje spada traženje i primanje mita od pacijenata, odlaganje pružanja zdravstvenih usluga, čime se indirektno vrši pritisak na pacijenta da ponudi novac, ali i upućivanje pacijenata na privatnu praksu, odnosno favorizovanje lekova odredjenih farmaceutskih kompanija.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad Vreme u Novom Sadu novosađani isključenje vode novorođenčad gradsko groblje restorani novi sad horoskop jkp novosadska toplana raspored sahrana i ispraćaja matičar novi sad JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište RHMZ raspored ispraćaja i sahrana gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza servisne informacije sahrane bez vode jkp lisje isključenja struje bebe elektrovojvodina servisne informacije novi sad betanija raspored sahrana novi sad