"Vode Vojvodine" ustupile nov čamac novosadskoj Jedinici za bezbednost na rekama (FOTO)

"Vode Vojvodine" ustupile nov čamac novosadskoj Jedinici za bezbednost na rekama (FOTO)

JVP "Vode Vojvodine" ustupilo je novi moderan čamac novosadskoj ispostavi Jedinice za bezbednost na rekama.

Predaji čamca prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, načelnik Jedinice za bezbednost na rekama Srbije Mitar Jokanović, načelnik ispostave Jedinice za bezbednost na rekama Novi Sad Branislav Premović i načelnik Policijske uprave Novi Sad Goran Radonjić.

– Život grada i građana neraskidivo je povezan sa rekom, u ovom slučaju sa Dunavom. Zato se ne može dovoditi u pitanje to da gradovi treba da se približavaju rekama i da se odvija suživot sa prirodom. Drago mi je što JVP "Vode Vojvodine" tome doprinosi i što pomaže i Ministarstvu unutrašnjih poslova. Nadležne službe treba da nastave borbu protiv krađe ribljeg fonda, jer moramo čuvati naša prirodna bogatstva. Zadovoljan sam saradnjom i sa MUP-om i sa JVP "Vode Vojvodine" koje je u ove dve godine pokazalo da mnogo bolje i transparentnije radi svoj posao – naglasio je gradonačelnik Vučević, a preneo njegov Kabinet..

Ministar Vulin zahvalio se na vrednoj donaciji, kao i na kontinuiranoj podršci koju MUP-u pruža Grad Novi Sad.

– Grad ima razumevanja za sve naše potrebe i kada su nam neophodna vozila i renoviranje policijske stanice, ali i kada treba zaposliti dete povređenog ili stradalog policajca. Jedinica za reke formirana je u aprilu ove godine i već je dala odlične rezultate. Zaplenili su 50 tona nafte, razbili nekoliko organizovanih kriminalnih grupa koje se bave švercom akcizne robe, učestvovali u zapleni 50 tona cigareta i zaplenili i brod koji je prenosio te cigarete predviđene za šverc. To je najveća zaplena u istoriji borbe protiv šverca na rekama. Naš zadatak je da Dunav, Sava i Tisa budu bezbedni i sada je primetno veće prisustvo policije na rekama, koja se stara o tome da svi moraju da se ponašaju u skladu sa zakonom – rekao je Vulin.


Prema rečima direktora JVP "Vode Vojvodine" Srđana Kruževića, preduzeće je uspešno, ako je društveno odgovorno.

– JVP "Vode Vojvodine" je kroz akcije uspelo da dostigne prošlogodišnji nivo pregleda na rekama i sprovođenja kaznenih mera, a napisano je oko 50 prijava protiv lica zbog prekršaja i krivičnih dela koja su učinjena na vodama koje nadzire. Ove godine zabranili smo privredni ribolov u dužini od 20 km kod Novog Sada i tu očekujemo podršku rečne policije. Čamac im ustupamo na korišćenje kako bismo doprineli boljem obavljanju njihovih poslova, koji podrazumevaju i podršku Ribočuvarskoj službi JVP "Vode Vojvodine" prilikom akcija na suzbijanju ribokrađe – istakao je Kružević.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan