"VODNI AGENTI NOVOG SADA": Besplatne ekološke radionice za osnovce (FOTO)

"VODNI AGENTI NOVOG SADA": Besplatne ekološke radionice za osnovce (FOTO)

Posetite ovog vikenda Zabavni park "Starli", gde će biti organizovane ekološke radionice za decu u posebnoj instalaciji Vodne stanice (Vodne postaje) koja dolazi iz Slovenije, uz propratne aktivnosti i igranje u najvećoj igraonici u Novom Sadu!

Zabavni park "Starli" i društvo "Vodna agencija" povodom obeležavanja Evropske nedelje održivog razvoja (ESDW) u Novom Sadu organizuju prvi događaj pod nazivom "Vodni agenti Novog Sada". Tom prilikom, učenici i nastavnici različitih osnovnih škola u Novom Sadu moći će da se na prilagođen način, u posebnoj instalaciji Vodne stanice upoznaju sa temama: kako se stvara otpadna voda, koji su načini prečišćavanja otpadnih voda stanovnika grada i industrije, kao i koliki je značaj pojedinca u racionalnom korišćenju vode. 

Dvodnevni događaj će početi u petak 26. maja u 9 časova za učenike osnovnih škola u Novom Sadu, a nastavlja se i u subotu, 27. maja od 12 do 16 časova, za zainteresovane sugrađane i decu uzrasta od 6 do 10 godina. Tokom ovog događaja ulaz u Zabavni park "Starli" biće besplatan za sve učesnike.

- U okviru ovog događaja održaćemo veliki broj edukativnih radionica i to u jedinstvenoj Vodnoj stanici koja je napravljena za potrebe projekta Vodni agent Dunavske regije. Očekujemo preko 300 đaka iz osnovnih škola u Novom Sadu i veiki broj zainteresovanih roditelja i dece iz Novog Sada koji će učestvovati na radionicama. Ono što je najvažnije jeste da su radionice zanimljive i interaktivne, a deca će sa nama rasklopiti i razgledati sav prateći materijal iz Vodne stanice, odgovaraće na zanimljiva pitanja i rešavaće praktične zadatke. Na kraju radionica učenici iz osnovnih škola u Novom Sadu i svi prisutni mališani zvanično će postati Vodni agenti čiji je zadatak da stečeno znanje šire u svojoj okolini – rekla je menadžerka projekta "Vodne agencije" u Srbiji, Majda Adlešić.

Direktor Zabavnog parka "Starli" Aleksandar Cimbal istakao je da kroz radionice i propratne aktivnosti, koje promovišu zdrav način života, u Zabavnom parku "Starli", deca pored igre mogu naučiti i kako da zaštite svoju okolinu i vode.

- Veoma smo ponosni što doprinosimo podizanju ekološke svesti kod najmlađih. Prethodno je kroz istoimeni regionalni projekat Vodni agent čiji je cilj uspostavljanje međunarodne saradnje i sugerisanje na promene ponašanja u pravcu racionalnog i savesnog ophođenja sa vodama, u Zabavnom parku "Starli" održan ciklus besplatnih radionica, kao i u novosadskim osnovnim školama gde je đacima približen značaj vode, čemu ona sve koristi i zašto je neophodno da je sačuvamo – rekao je Aleksandar.

Povodom Evropske nedelje održivog razvoja, koja se obeležava u isto vreme u zemljama Evrope, Zabavni park "Starli" i "Vodna agencija" pozivaju sve zainteresovane sugrađane da u subotu, 27. maja, od 12 časova učestvuju u edukativnim programima i igranju u prostoru Zabavnog parka na površini preko 2.500 m².

Više informacija o programu i satnici događaja "Vodni agenti Novog Sada" koji će se od 26. do 27. maja održati u Zabavnom parku „Starli“ možete pronaći na sajtu www.starli.rs ili na zvaničnoj Fejsbuk stranici Zabavnog parka.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo Ledena Šuma štrajk poštara JKP Vodovod i kanalizacija bez struje servisne informacije novi sad novosadsko porodilište jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje zodijak vremenska prognoza isključenje vode isključenja struje betanija Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana i ispraćaja skupština grada novog sada bebe bez vode gradonačelnik Miloš Vučević horoskopski znaci astrologija dnevni horoskop pošte srbije novorođenčad elektrovojvodina sahrane novi sad raspored sahrana novi sad horoskop