"VODNI AGENTI NOVOG SADA": Besplatne ekološke radionice za osnovce (FOTO)

"VODNI AGENTI NOVOG SADA": Besplatne ekološke radionice za osnovce (FOTO)

Posetite ovog vikenda Zabavni park "Starli", gde će biti organizovane ekološke radionice za decu u posebnoj instalaciji Vodne stanice (Vodne postaje) koja dolazi iz Slovenije, uz propratne aktivnosti i igranje u najvećoj igraonici u Novom Sadu!

Zabavni park "Starli" i društvo "Vodna agencija" povodom obeležavanja Evropske nedelje održivog razvoja (ESDW) u Novom Sadu organizuju prvi događaj pod nazivom "Vodni agenti Novog Sada". Tom prilikom, učenici i nastavnici različitih osnovnih škola u Novom Sadu moći će da se na prilagođen način, u posebnoj instalaciji Vodne stanice upoznaju sa temama: kako se stvara otpadna voda, koji su načini prečišćavanja otpadnih voda stanovnika grada i industrije, kao i koliki je značaj pojedinca u racionalnom korišćenju vode. 

Dvodnevni događaj će početi u petak 26. maja u 9 časova za učenike osnovnih škola u Novom Sadu, a nastavlja se i u subotu, 27. maja od 12 do 16 časova, za zainteresovane sugrađane i decu uzrasta od 6 do 10 godina. Tokom ovog događaja ulaz u Zabavni park "Starli" biće besplatan za sve učesnike.

- U okviru ovog događaja održaćemo veliki broj edukativnih radionica i to u jedinstvenoj Vodnoj stanici koja je napravljena za potrebe projekta Vodni agent Dunavske regije. Očekujemo preko 300 đaka iz osnovnih škola u Novom Sadu i veiki broj zainteresovanih roditelja i dece iz Novog Sada koji će učestvovati na radionicama. Ono što je najvažnije jeste da su radionice zanimljive i interaktivne, a deca će sa nama rasklopiti i razgledati sav prateći materijal iz Vodne stanice, odgovaraće na zanimljiva pitanja i rešavaće praktične zadatke. Na kraju radionica učenici iz osnovnih škola u Novom Sadu i svi prisutni mališani zvanično će postati Vodni agenti čiji je zadatak da stečeno znanje šire u svojoj okolini – rekla je menadžerka projekta "Vodne agencije" u Srbiji, Majda Adlešić.

Direktor Zabavnog parka "Starli" Aleksandar Cimbal istakao je da kroz radionice i propratne aktivnosti, koje promovišu zdrav način života, u Zabavnom parku "Starli", deca pored igre mogu naučiti i kako da zaštite svoju okolinu i vode.

- Veoma smo ponosni što doprinosimo podizanju ekološke svesti kod najmlađih. Prethodno je kroz istoimeni regionalni projekat Vodni agent čiji je cilj uspostavljanje međunarodne saradnje i sugerisanje na promene ponašanja u pravcu racionalnog i savesnog ophođenja sa vodama, u Zabavnom parku "Starli" održan ciklus besplatnih radionica, kao i u novosadskim osnovnim školama gde je đacima približen značaj vode, čemu ona sve koristi i zašto je neophodno da je sačuvamo – rekao je Aleksandar.

Povodom Evropske nedelje održivog razvoja, koja se obeležava u isto vreme u zemljama Evrope, Zabavni park "Starli" i "Vodna agencija" pozivaju sve zainteresovane sugrađane da u subotu, 27. maja, od 12 časova učestvuju u edukativnim programima i igranju u prostoru Zabavnog parka na površini preko 2.500 m².

Više informacija o programu i satnici događaja "Vodni agenti Novog Sada" koji će se od 26. do 27. maja održati u Zabavnom parku „Starli“ možete pronaći na sajtu www.starli.rs ili na zvaničnoj Fejsbuk stranici Zabavnog parka.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan