"Vodovod" će projektovati i izgraditi privremene kanalizacione priključke za TC "Promenada"

"Vodovod" će projektovati i izgraditi privremene kanalizacione priključke za TC "Promenada"

Za potrebe privremenog odvođenja vode iz drenažnih bunara u toku probnog rada Tržnog centra "Promenada", kompanija NEPI Real Estate, kao Naručilac i JKP "Vodovod i kanalizacija", kao Izvršilac, sklopili su Ugovor čiji je predmet projektovanje i izgradnja dva privremena priključka na tehnički sistem kanalizacije, rok korišćenja komunalne usluge, kao i način naplate cene komunalne usluge. Ugovor je zaključen i stupio je na snagu danom obostranog potpisivanja istog, tačnije 1. marta 2019. godine i važiće dok traje probni rad predmetnog poslovnog objekta.

JKP "Vodovod i kanalizacija" Ugovorom se obavezalo da isprojektuje i izgradi dva privremena priključka ukupne dužine 10 metara, a u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, Pravilnikom o tehničkim uslovima za priključenje na tehnički sistem za vodosnabdevanje i tehnički sistem kanalizacije, kao i Odlukom o uslovima i načinu organizovanja poslova u vršenju komunalnih delatnosti isporuke vode i uklanjanja voda. Takođe, Ugovorom se obavezalo da će radove otpočeti u roku od pet dana od dana kada se kumulativno ispune određeni uslovi iz Ugovora, dok rok za završetak radova iznosi 20 dana.

Za potrebe izgradnje privremenih priključaka, kompanija NEPI se obavezala da će investirati u izgradnju priključnih šahtova koji moraju biti izgrađeni u skladu sa projektno-tehničkom dokumentacijom. Nakon izgradnje priključaka, JKP "Vodovod i kanalizacija" će dobiti bezuslovnu saglasnost za ulazak u prostor radi održavanja i kontrole svih priključaka i uređaja za merenje količine ispuštene vode, kao i periodične kontrole sastava ispuštenih voda gde će po potrebi preduzimati odgovarajuće mere. Cena projektovanja i izgradnje privremenih priključaka iznosi nešto više od dva miliona dinara.

Ugovorom je definisan način naplate komunalne usluge za period priključenja bez saglasnosti preduzeća. Izgradnjom priključaka i ugradnjom merača protoka cena komunalne usluge, definisana Cenovnikom JKP  "Vodovod i kanalizacija", iznosiće 150,00 dinara bez PDV-a za metar kubni ispuštene vode iz drenažnih bunara, javljaju iz tog javnog gradskog preduzeća.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • zorkA

  pre 1431 dan i 8 sati

  Ček, bre, a ko će to da plati? NEPI I ovako duguje milione raznim podizvođačima. Da li ovaj posao plaćaju avansno, ili će da duguju I JKP-u, pa će posle građanji da nadoknađuju gubitak?

  Oceni komentar:
  1
  2