"Vodovod i kanalizacija": Servisiranje kamere koštalo kao pet novih

"Vodovod i kanalizacija": Servisiranje kamere koštalo kao pet novih

JKP "Vodovod i kanalizacija" platio je popravku dve kamere skoro 100.000 evra.

Kako navodi izvor "Blica“, reč je o kamerama za snimanje unutrašnjosti kanalizacionih cevi, koje pomažu u otkrivanju mesta gde je došlo do havarije. Jedna takva kamera košta 11.000 evra, pa je za servis dve kamere "Vodovod" mogao da kupi gotovo 10 novih.

- Kamere su poslate na servis dva puta, jednom mesec i po dana pre izbora, a drugi put petnaestak dana pred izbore, i to je po kameri plaćeno pet puta više od njene vrednosti - navodi izvor "Blica" iz „Vodovoda“. Kako kaže, te kamere stare su oko dve godine i bile su u odličnom stanju.
 
- Šef službe nabavke, kao i šef komercijale odbili su da potpišu nalog da se kamere šalju na servis, pa je to morao lično da uradi direktor Miloš Stanisavljević - kaže izvor, te dodaje da se ove kamere ne koriste toliko često na terenu, pa je gotovo neverovatno da se pohabaju u tako kratkom periodu.

Iz "Vodovoda i kanalizacije" kažu da su im to jedine dve kamere za unutrašnje snimanje kanalizacionih cevi, te tvrde da kamere nisu popravljane dva puta, već da su servisirane samo jednom.

- Ove godine rađen je servis obe kamere zbog kvara elektronike, i popravka je plaćena oko četiri miliona dinara jer je bila van garantnog roka. Servis je uradilo preduzeće "Elektrika Vojvodine" iz Pančeva - kaže Davor Santrač iz "Vodovoda i kanalizacije". 

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan