"Vodovod": Priključci samo za ozakonjene i legalne objekte

"Vodovod": Priključci samo za ozakonjene i legalne objekte

Po Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o ozakonjenju objekata koji je stupio na snagu u novembru mesecu prošle godine "Vodovod i kanalizacija" može da izgradi kanalizacioni i vodovodni priključak samo za objekte koji su ozakonjeni ili legalni.

Usvajanjem tog zakona prestali su da važe Zakon o legalizaciji objekata, Zakon o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgrađenim bez građevinske dozvole, Pravilnik o objektima za koje se ne može izdati građevinska dozvola, stepenu izgrađenosti objekta i građevinskoj i upotrebnoj dozvoli u postupcima legalizacije objekata i Pravilnik o uslovima, načinu i postupku za sticanje prava svojine na zemljištu i objektima na koje se primenjuje Zakon o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgrađenim bez građevinske dozvole.

- Do 6.11.2018. godine, odnosno do datuma stupanja na snagu predmetnog zakona, postojala je mogućnost privremenog priključenja objekata na kanalizacionu ili vodovodnu mrežu, a danom stupanja na snagu ovog zakona takva mogućnost prestaje. Takođe, postupci koji su u toku biće obustavljeni u slučaju da za objekat nije okončan postupak ozakonjenja. Po slovu zakona, ukoliko je podnet zahtev za priključenje ili je JKP "Vodovod i kanalizacija" sklopilo ugovor o izgradnji priključka s licima čiji objekat nije ozakonjen, a u toku je prikupljanje dokumentacije za izgradnju priključka, ugovor neće biti realizovan dok se objekat ne ozakoni. To znači da će priključenje objekata na kanalizacionu mrežu u prigradskim naseljima i u delovima grada kroz grupnu izgradnju teći znatno sporije nego prošle godine jer je oko 80 odsto objekata u postupku ozakonjenja – saopštili su u "Vodovodu".

Kad je reč o novim poslovnim objektima i objektima za višeporodično stanovanje, kao i novim objektima za porodično stanovanje, podnošenje zahteva za priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu biće moguće uz dostavljanje građevinske dozvole uz ostalu neophodnu dokumentaciju. Vlasnici objekata koji su u postupku ozakonjenja, a priključeni su na mrežu, imaju rok od pet godina da okončaju ozakonjenje objekta i prema njima će se postupati u skladu sa odredbama predmetnog zakona.

Prema novousvojenom zakonu, ukoliko JKP "Vodovod i kanalizacija" na kanalizacionu ili vodovodnu mrežu priključi objekat koji je u postupku ozakonjenja sledi novčana kazna od 1,5 do 3 miliona dinara, a odgovorno lice u preduzeću očekuje kazna od 100.000 do 200.000 dinara.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

štrajk poštara servisne informacije novi sad Bukovac jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina novosadsko porodilište dnevni horoskop horoskop Isključenje struje gradonačelnik Miloš Vučević pošte srbije bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo zodijak isključenja struje bez vode JKP Vodovod i kanalizacija betanija obustava rada bez struje vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad sahrane novi sad štrajk u pošti astrologija Spens