"Vodovod" proizvodi dovoljne količine natrijum hipohlorita

"Vodovod" proizvodi dovoljne količine natrijum hipohlorita

JKP "Vodovod i kanalizacija" poseduje kapacitete da tokom pandemije korona virusa, osim za potrebe Novog Sada i njegove okoline, proizvede dovoljne količine dezinfekcionog sredstva natrijum hipohlorit u rastvoru od 1%.

Još u martu 2020. godine, u cilju sprovođenja dezinfekcione zaštite najvažnijih institucija u državi, JKP "Vodovod i kanalizacija" povećalo je proizvodnju i započelo distribuciju ovog sredstva za dezinfekciju ostalih javnih prostora i ustanova u državi.

U prvom redu, kao i od početka pandemije, snabdevaju se bolnice i druge zdravstvene ustanove, kao i objekti od strateškog značaja. Sve ostale organizacije, preduzeća i ustanove kojima je potrebna određena količina natrijum hipohlorita mogu da besplatno pozovu kontakt-centar preduzeća na broj 0800 333 021 i dobiju detaljnije informacije oko isporuke. 

U normalnim okolnostima natrijum hipohlorit se koristi za dezinfekciju vode, a efikasan je i za dezinfekciju površina. Svetska zdravstvena organizacija preporučuje ovo sredstvo i za uništavanje korona virusa. JKP "Vodovod i kanalizacija" zdravstvenim ustanovama i strateškim objektima isporučuje količine koje preporuči Republički fond za zdravstveno osiguranje. Od 1.000 litara koncentrata moguće je dobiti 10.000 litara rastvora za upotrebu, navodi se u saopštenju iz novosadskog "Vodovoda".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan