"VODOVOD": Smanjen pritisak u Veterniku i Futogu zbog izgradnje dovodnika za Begeč

"VODOVOD": Smanjen pritisak u Veterniku i Futogu zbog izgradnje dovodnika za Begeč

Kako bi se sagledali svi problemi koji se tiču vodosnabdevanja određenih delova Veternika gde nema legalno izgrađene vodovodne mreže i zajednički iznašla moguća rešenja, Uroš Lončar, v. d. direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" Novi Sad, sastao se juče sa predstavnicima građana tih delova Veternika, izvođačem radova, kao i nadzornim organom.

Trenutno je vodosnabdevanje otežano u delu naselja od Radivoja Koraća do Atara 19, gde su stanovnici mahom sami gradili mrežu. Tom prilikom im je predočeno da će rukovodstvo JKP "Vodovod i kanalizacija", na čelu sa direktorom, učiniti sve što je u njihovoj mogućnosti da se predvide sredstva u finansijskom planu za sledeću godinu i uradi projekat sa građevinskom dozvolom za sve ulice na pomenutom potezu, kako bi se moglo početi sa izgradnjom nove mreže. U međuvremenu, očekuje se da će za dvadesetak dana biti urađeno novo čvorište što će doprineti povećanju pritiska u mreži i u sekundarnom vodu, te stanovnicima obezbediti potrebne količine vode.

Trenutno se izvode radovi na izgradnji dovodnika za Begeč, tačnije treća faza radova od ulaza u Futog do Grmečke ulice, i pritisak u mreži je smanjen iz razloga što su potrošači sa nelegalne mreže isključeni sa glavnog dovodnika, na kome ne smeju da postoje priključci, te prebačeni na sekundarni vod. Naime, velikim delom trase od Novog Sada ka Veterniku i Futogu išla su dva cevovoda, Ø350 i Ø250. Na mesto Ø250 postavlja se cevovod prečnika Ø400, dva paralelna cevovoda, koji će pojačati snabdevanje prevashodno Veternika i Futoga jer imaju malu količinu vode, međutim problemi su ogromni budući da su se poslednjih 20 godina Veternik i Futog značajno izgradili. Tokom ovih radova JKP "Vodovod i kanalizacija" vršilo je kontrolu svih postojećih priključaka i značajno smanjilo broj nelegalnih priključenja na vodovodnu mrežu što treba da doprinese urednijem vodosnabdevanju u budućnosti – poručuju iz PR službe ovog preduzeća.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan