VOICE: Građani Telepa traže očuvanje parka i novu lokaciju za vatrogasni dom

VOICE: Građani Telepa traže očuvanje parka i novu lokaciju za vatrogasni dom

Prema planu generalne regulacije iz 2006. godine, kao i planu detaljne regulacije iz 2007. na potezu Bulevara patrijarha Pavla bila su predviđena čak tri parka...

Građani i građanke okupljeni oko inicijative “Sačuvajmo zelene površine – Telep Novi Sad” predali su 21. decembra gradskim institucijama oko 2.500 potpisa kojima traže vraćanje prvobitne namene na lokaciji između Bulevara Patrijarha Pavla i Somborske ulice.

Kako VOICE prenosi, uz peticiju je predat i dopis u kojem se obrazlaže njihov zahtev da se očuva zelena površini čija namena je prošle godine promenjena, pa će se umesto parka tu graditi vatrogasni dom.

- Mi smo pokrenuli peticiju da se taj vatrogasni dom negde izmesti, da se izgradi na nekom drugom mestu i da jednostavno Telep dobije jedan veliki park poput Futoškog ili Limanskog. Svaki deo grada zaslužuje da ima jedan takav park – rekao je predstavnik inicijative Aleksandar Lazarević.

On je podsetio da su prema planu generalne regulacije iz 2006. godine, kao i planu detaljne regulacije iz 2007. na potezu Bulevara patrijarha Pavla bila predviđena čak tri parka. Jedan trenutno postoji, ali je neuređen i nije u sladu sa planskim dokumentima, drugi je trebalo da se nalazi na potezu od hotela Vigor do ulice Feješ Klare, ali danas najveći deo te površine zauzima benzinska pumpa.

Na trećoj lokaciji, za koju su prikupili potpise, izmenom plana iz 2017. godine je predviđena izgradnja vatrogasnog doma, a da pri tom nije nadoknađen oduzeti prostor, odnosno park nije premešten, već izbrisan, prenosi VOICE.

Lazarević je dodao da imaju podršku Mesne zajednice "Bratstvo Telep" koja će njihov dopis predati JP "Urbanizam", a u planu je da se peticija i dopis proslede i Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan