"VOICE": Osnovni sud u NS gubi sudske spise, broj nestalih predmeta nepoznat

"VOICE": Osnovni sud u NS gubi sudske spise, broj nestalih predmeta nepoznat

Osnovni sud u Novom Sadu je u poslednjih pet godina izgubio pojedine sudske predmete, ali nije precizirao koliko spisa je izgubljeno i kako je do toga došlo, objavio je danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar "VOICE" iz Novog Sada.

Kako se navodi u odgovoru koji je dostavljen redakciji "VOICE-a", u radu Osnovnog suda u Novom Sadu u poslednjih pet godina se dešavalo da sudski spisi budu izgubljeni, ali u tom sudu "ne postoji evidencija o broju izgubljenih spisa".

Najčešći uzrok gubljenja spisa je manjak prostora za rad suda u odnosu na broj predmeta.

Jedan od predmeta koji je nedavno izgubljen, što je potvrđeno redakciji "VOICE-a" i u novosadskoj palati pravde, jeste postupak koji se više od deset godina vodi protiv novosadskog privrednika Stanka Krstina, koji je pokrenuo inspektor za zaštitu životne sredine zbog navodnog zagađenja.

Krstin već godinama protestuje ispred zgrada sudova i tužilaštava u Novom Sadu i Beogradu zbog gubljenja predmeta i zbog brojnih sudskih postupaka koji se protiv njega vode godinama, a vlasnik je malog preduzeća "Pre-print", koje se bavi grafičkom delatnošću.

Predsednica Osnovnog suda u Novom Sadu Tamara Radović, rekla je da se u situaciji kada se spis predmeta izgubi, pokreće postupak za njihovo obnavljanje, u skladu sa odredbom člana 131 Sudskog poslovnika.

– O eventualnoj pojedinačnoj odgovornosti za izgubljene spisa predmeta odlučuje se u posebnom postupku u svakom konkretnom slučaju – rekla je predsednica Osnovnog suda u Novom Sadu, a prenosi "Danas". 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan