VOICE: Pastorka funkcionera SNS-a vlasnica dela Futoškog parka, a njegova ćerka u vili Park otvorila dom za stare

VOICE: Pastorka funkcionera SNS-a vlasnica dela Futoškog parka, a njegova ćerka u vili Park otvorila dom za stare

Pastorka i ćerka predsednika skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti i nekadašnjeg potpredsednika Skupštine Srbije Igora Bečića odnedavno su vlasnice ekskluzivne parcele usred Futoškog parka u Novom Sadu, luksuzne vile Park i doma za stare smeštenog u tom objektu.

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) saznaje da je vila sa više od 1.000 kvadrata korisne površine na parceli većoj od 2.000 m2 u elitnom delu grada, u parku koji je spomenik prirode treće kategorije, u rukama Bečićeve 27-godišnje pastorke Jovane Andrijević. Ona i njena firma BMJ Logistic DOO Novi Sad u vlasništvu imaju parcelu u Futoškom parku i vilu, a 23-godišnja Bečićeva ćerka Bojana Bečić, odnosno njena firma BMJ Vila Park, u tom objektu otvorila je dom za stare.

Kako podseća VOICE, jedan od najvećih novosadskih hotela – hotel Park, koji se nalazi pored vile, ima pravo korišćenja na parceli u državnom vlasništvu u Futoškom parku. Grad Novi Sad takođe ima pravo korišćenja na parceli na kojoj se prostire ovaj park. Unutar parkovskog kompleksa samo firma BMJ Logistic ima pravo vlasništva, ne računajući Elektrovojvodinu koja poseduje trafostanice.

Parcela gde je vila, koju je kupio BMJ Logistic, okružena je velikom parcelom od 99.312 kvadratnih metara, to jest Futoškim parkom. Ta velika parcela je javna svojina kojom upravlja Grad Novi Sad.

Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Novog Sada 4. oktobra ove godine odobrila je firmi BMJ Logistic izvođenje radova na rekonstrukciji poslovne zgrade za koju nije utvrđena delatnost radi privođenja tog prostora nameni – domu za stara lica. Uprava za urbanizam bila je ekspeditivna u ovom predmetu – rešenje o izvođenju radova donela je za četiri dana, piše VOICE, a njihovi novinari su Ispred luksuznog zdanja ovog leta videli i predsednika skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igora Bečića.

Ovaj objekat se do skoro koristio kao hotel, sudeći po ponudama onlajn platformi za rezervaciju smeštaja turista. Nuđen je kao vila kategorisana sa četiri zvezdice i kao depadans hotela Park. Na ogradu Vile Park nedavno je stavljen natpis "Dom za stare Vila Park". To je sada ustanova socijalne i zdravstvene zaštite, a kako se navodi na njenom sajtu, osnovana je sa ciljem da se zadovolje sve potrebe korisnika u trećem dobu.

Redakcija VOICE-a obratila se Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) s pitanjem u čijem su vlasništvu bile pomenute parcele i vila pre nego što su dospele u ruke firme BMJ Logistic, međutim odgovor im još uvek nije stigao. Pitali su i koja je vrednost tog zemljišta i objekta. Nakon što su poslali zahtev za pristup informaciji od javnog značaja, RGZ ih je obavestio da je, u skladu sa zakonom, rok za odgovor produžen sa 15 na najduže 40 dana od prijema zahteva.

Bečić je, kao narodni poslanik, Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio mesečna primanja: 130.000 dinara ima kao službenik u "Srbijagasu", 30.000 dinara mesečno dobija u Skupštini Srbije, a 8.000 dinara mesečno prima na ime invalidnine ratnog vojnog invalida. Naveo je da kao narodni poslanik u Skupštini Srbije platu prima od avgusta 2020, a kao službenik u Srbijagasu od 2013. godine. U ovom javnom preuzeću Bečić je zaposlen kao savetnik generalnog direktora Dušana Bajatovića. Novinari VOICE-a smatraju da je zanimljivo to što su obojica iz Ravnog Sela, u opštini Vrbas.

Na njihovo pitanje Igoru bečiću da da komentar, on je, uz izvinjenje, rekao da nije u situaciji da daje izjave.

Tekst u celosti pročitajte OVDE.

Izvor: VOICE

Oceni vest:
8
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vojvodjanka

  pre 235 dana i 9 sati

  Kazite mi taj gosp. Becic jel to onaj gospodin Mortadela. Kad je brend daleko dogura

  Oceni komentar:
  2
  15
 • Ima Boga

  pre 235 dana i 8 sati

  Sve će to njima nebeska sila oduzeti, za nekih, cenim do 6 godina.
  A zakon mi brani da pišem, na koji način.

  Oceni komentar:
  1
  17
 • Maks

  pre 235 dana i 7 sati

  Slažem se s komentarom koje poslao ima Boga. Radi šta hočeš a ne koliko hočeš. Svemu dodje kraj.

  Oceni komentar:
  0
  12
 • joj

  pre 235 dana i 7 sati

  Zašto bi mu oduzeli ako je kupio neko u njihovo ime po crg ili dr liniji od naslednika pok Bate kankana a ovaj u vreme krize i dugova kupio legalno za tepsiju ribe.Samo bi oduzimali i plašite čoveka ko zna ko sve stojiiza sa tim prezimenom ih puna CG. Posle se čudite otkud ovde toliko CG.Trebaloje biti u pravo vreme napravom mestu.Nekom je to izgledalo nenormalno pa nije hteo da kupi a nije svako ni mogao.Pa i penzije su ( i to itekakve velike )kod Slobe kupovali za tepsiju ribe pa i stanove.Posle mu zabili nož u ledja.
  Kad smo kod penzija da sam ja neko penzije bi se dizale svakom za isti iznos a ne procentualno.
  PS Vilu je Bata napravio kao iz bajke

  Oceni komentar:
  7
  1
 • Dragan

  pre 235 dana i 6 sati

  Katedrala jos odoleva, a kakva lokacija!

  Oceni komentar:
  0
  21
 • Miloš

  pre 233 dana i 10 sati

  Gde su botovi?? Za vašu decu. Bando lopovska

  Oceni komentar:
  1
  1