"VOICE": Signal iz nove zgrade RTV-a od novembra, kompletno useljenje tek narednog proleća

"VOICE": Signal iz nove zgrade RTV-a od novembra, kompletno useljenje tek narednog proleća

Radio-televizija Vojvodine 25. novembra počinje emitovanje programa, ali iz delimično useljene nove zgrade, budući da će celokupan posao sa selidnbom u to vreme biti tek delimično obavljen, piše "Vojvođanski istraživačko-analitički centar".

Ne postoji šansa da se u novu zgradu, vrednu blizu 50 miliona evra, do tada, osim administracije i pratećih službi, obavi i preseljenje svih ostalih delova pokrajinskog javnog servisa, koji trenutno koristi nekoliko objekata u samom gradu, navodi "VOICE".

Taj proces trebalo bi da bude okončan, kako je ranije najavio generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica, tek u martu 2020. godine.

Prilikom obećanog puštanja signala iz nove zgrade RTV-a 25. novembra i emitovanja prigodnog svečarskog programa, trebalo bi da u funkciji budu dva od sedam planiranih radijskih studija i dva od pet planiranih televizijskih studija, kao i režijske sobe i druge prostorije neophodne za emitovanje programa, navodi se u tekstu.

Ako u narednim mesecima sve dobro prođe s planiranim tenderima, po tom optimističnom scenariju do kraja novembra u svoje kancelarije u novoj zgradi useliće se stotinak zaposlenih u menadžmentu i sve službe, dok će se ostali preseliti "negde do proleća iduće godine".

"VOICE" je naveo da iz RTV-a ni nakon više od mesec dana nisu odgovorili na novinarska pitanja, kao ni iz Pokrajinskog sekretarijata za informisanje, kulturu i odnose sa verskim zajednicama.

Tako su bez odgovora ostala i pitanja koja se tiču ukupne cene koštanja izgradnje i opremanja nove zgrade RTV-a, koja je rasla od 40 do 48 miliona evra.

Zgrada RTV-a, na lokaciji na kojoj se zida nova, srušena je u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan