"VOICE": Signal iz nove zgrade RTV-a od novembra, kompletno useljenje tek narednog proleća

"VOICE": Signal iz nove zgrade RTV-a od novembra, kompletno useljenje tek narednog proleća

Radio-televizija Vojvodine 25. novembra počinje emitovanje programa, ali iz delimično useljene nove zgrade, budući da će celokupan posao sa selidnbom u to vreme biti tek delimično obavljen, piše "Vojvođanski istraživačko-analitički centar".

Ne postoji šansa da se u novu zgradu, vrednu blizu 50 miliona evra, do tada, osim administracije i pratećih službi, obavi i preseljenje svih ostalih delova pokrajinskog javnog servisa, koji trenutno koristi nekoliko objekata u samom gradu, navodi "VOICE".

Taj proces trebalo bi da bude okončan, kako je ranije najavio generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica, tek u martu 2020. godine.

Prilikom obećanog puštanja signala iz nove zgrade RTV-a 25. novembra i emitovanja prigodnog svečarskog programa, trebalo bi da u funkciji budu dva od sedam planiranih radijskih studija i dva od pet planiranih televizijskih studija, kao i režijske sobe i druge prostorije neophodne za emitovanje programa, navodi se u tekstu.

Ako u narednim mesecima sve dobro prođe s planiranim tenderima, po tom optimističnom scenariju do kraja novembra u svoje kancelarije u novoj zgradi useliće se stotinak zaposlenih u menadžmentu i sve službe, dok će se ostali preseliti "negde do proleća iduće godine".

"VOICE" je naveo da iz RTV-a ni nakon više od mesec dana nisu odgovorili na novinarska pitanja, kao ni iz Pokrajinskog sekretarijata za informisanje, kulturu i odnose sa verskim zajednicama.

Tako su bez odgovora ostala i pitanja koja se tiču ukupne cene koštanja izgradnje i opremanja nove zgrade RTV-a, koja je rasla od 40 do 48 miliona evra.

Zgrada RTV-a, na lokaciji na kojoj se zida nova, srušena je u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad novorođenčad sahrane sahrane novi sad hrana servisne informacije gradsko groblje almaško groblje raspored sahrana novi sad jkp lisje Spens havarija na vodovodu elektrovojvodina Isključenje struje bebe isključenja struje radosne vesti lisje Elektrodistribucija Novi Sad opens 2019 betanija bez struje novosadsko porodilište OK Vojvodina Daško i Mlađa Fruška gora groblje epk 2021 JKP Vodovod i kanalizacija bez vode