"VOICE": Uprava za urbanizam odbila zahtev za lokacijsku dozvolu rekonstrukcije Studija M i Radija Novi Sad

"VOICE": Uprava za urbanizam odbila zahtev za lokacijsku dozvolu rekonstrukcije Studija M i Radija Novi Sad

Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine odbijen je zahtev za dobijanje lokacijske dozvole za početak radova na rekonstrukciji zgrade Studija M i Radija Novi Sad zbog neispunjenih uslova, pokazalo je istraživanje "Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra" ("VOICE").

Nekoliko meseci nakon što je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović 2018. godine najavio da će Studio M postati "Muzej 20. veka", Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine raspisala je poziv za podnošenje ponuda za javnu nabavku izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i promenu namene objekta Studio M i zgrade Radija Novi Sad.

Na poziv se odazvao svega jedan ponuđač, odnosno grupa ponuđača u kojoj je nosilac posla novosadska firma "AG-UNS Arhitektonsko-građevinski institut". Grupu ponuđača su takođe činile firme "Elsing Group", "Tehnohidrosfera", "Dirigent acoustics". Ponuda je prihvaćena i potpisan je ugovor vredan nešto više od 26,5 miliona dinara.

Javnom nabavkom kreirano je idejno rešenje za staru zgradu Studija M i RTV-a, po kom bi trebalo da budu preuređene. Međutim, prema dokumentima do kojih "VOICE" došao, novosadska Uprava za urbanizam odbila je zahtev za izdavanje lokacijskih uslova za rekonstrukciju ova dva objekta, jer nisu svi uslovi za dalje postupanje po zahtevu ispunjeni.

Prema informacijama koje se mogu videti iz dokumentacije, zahtev za izdavanje lokacijskih uslova je odbijen jer u njemu nije naveden podnosilac istog, nije jasno naznačeno šta će na zgradi ostati isto, a šta će se srušiti. Prema planu je predviđena totalna rekonstrukcija objekta, prikazani su otvori prema susednom objektu, čime se uništava samostalnost zgrade i nije naznačeno koji delovi objekta će biti rekonstruisani.

Šta je o novom arhitektonskom rešenju radijskog kompleksa rekao Aleksandar Bede, član upravnog odbora Društva arhitekata Novog Sada pročitajte OVDE.

Izvor: "Vojvođanski istraživačko-analitički centar"

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tvrdim

  pre 958 dana i 21 sat

  To su jedne od retkih zgrada koje će ostati takve kakve su, nedirnute i neoštećene, u narednih bar 20 godina, bez obzira šta nam se bude dešavalo.

  Oceni komentar:
  0
  3