VOICE: Usvojen cenovnik, "Promenadi" jednogodišnja dozvola za ispuštanje podzemnih voda

VOICE: Usvojen cenovnik, "Promenadi" jednogodišnja dozvola za ispuštanje podzemnih voda

Cena je znatno veća od redovne cene odvođenja otpadnih voda za poslovne potrošače...

Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" izdaće saglasnost za odvođenje podzemnih voda u toku jednogodišnjeg probnog rada novog tržnog centra, potvrđeno je za VOICE u tom preduzeću. Uslugu drenaže podzemne vode bunarima u probnom radu objekta "Vodovod" do sada nije pružao, jer nikada nije postojao sličan zahtev, pa je Gradsko veće pre petnaestak dana usvojilo izmenu zvaničnog cenovnika.

Investitorska firma NEPI Rockcastle uputila je pretprošle nedelje "Vodovodu i kanalizaciji" do tada nepoznat zahtev – za privremeno ispuštanje podzemnih voda u gradsku kanalizaciju tokom trajanja dozvole za probni rad objekta.

Glavna inženjerka Vodovoda Ikonija Karadžić kaže da usluga odvođenja voda postoji oduvek, ali se podrazumevalo da se ona odnosi na izvođenje radova na temeljima. Ovaj zahtev pak predstavlja presedan, objašnjava ona, jer se po prvi put dešava da nekome takva usluga treba u znatno dužem periodu.

- Zato je cenovnik sada precizno definisan od strane naših stručnih službi, usvojen od Nadzornog odbora, a Gradsko veće je dalo saglasnost. Cena je značajno veća od redovne cene odvođenja otpadnih voda za poslovne potrošače, zato što postoje dodatne intervencije prilikom odvođenja podzemnih voda – rekla je Karadžić i dodala da će novi cenovnik biti objavljen narednih dana.

U "Vodovodu" kažu da je investitor podneo zahtev pre dve nedelje i da će saglasnost dobiti kada se sklopi ugovor o priključenju i kada ostala javna preduzeća daju uslove za ukrštanje i paralelno vođenje instalacija, u skladu sa procedurom, te nakon dobijanja Odobrenja za izgradnju priključaka, od Gradske uprave za urbanizam, prenosi VOICE.

Kako ističe Karadžić, posao sigurno neće biti završen do 30. novembra. Pošto tog datuma prestaje da važi privremena dozvola za upuštanje podzemnih voda, koju je "Vodovod" produžio izvođačima radova na tržnom centru krajem prošlog meseca, iz ovog JKP navode da će se sprovesti uobičajena procedura – prijava komunalnoj inspekciji.

- Ceo postupak će biti pokrenut, biće doneti zapisnik komunalne inspekcije i rešenje, koje daje rok 15 dana da se otklone nedostaci – objasnila je Karadžić.

Kompletan tekst može se pročitati OVDE.

Izvor: Vojvođanski istraživačko-analitički centar 

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Novosađanka

  pre 1640 dana i 18 sati

  A što će nestati pijaće vode i što će kanalizacija da se preliva nema veze? A to što bi neko ko živi u kući da uradi bilo šta slično sa daleko manje štete i ekološke katastroge išao na doživotnu isto nema veze? Ekološka katastrofa za koju prave "cenovnik"? Nemam reči!

  Oceni komentar:
  0
  9