"VOICE": Vlada APV privremeno obustavila sve isplate budžetskim korisnicima

"VOICE": Vlada APV privremeno obustavila sve isplate budžetskim korisnicima

Pokrajinska vlada donela je odluku da privremeno obustavi izvršenje pokrajinskog budžeta, zbog očekivanog pada prihoda budžeta Vojvodine zbog krize izazvane pandemijom korona virusa.

Kako je preneo "Vojvođanski istraživačko-analitički centar" (VOICE) ta mera, u skladu sa članom 62 Zakona o budžetskom sistemu, biće na snazi najduže 45 dana.

"VOICE" je naveo da će u tom periodu biti obustavljene sve isplate budžetskim korisnicima.

Dodali su da su izuzeti rashodi za zaposlene, rashodi i izdaci za potrebe rešavanja zdravstvenih, socijalnih i drugih potreba koje su izazvane pandemijom, otplata javnog duga, plaćanje novčanih kazni i penala i sufinansiranje troškova za biomedicinsko potpomognuto oplođenje i podršku porodicama.

Iz mera Pokrajinske vlade izuzeta su sredstva namenjena za rashode i izdatke koji su, kako se navodi, "najneposrednije u funkciji rešavanja" zdravstvenih, socijalnih i drugih potreba koje su izazvane zaraznom korona virusom.

Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović potvrdila je za "VOICE" da je Pokrajinska vlada definisala mere privremene obustave izvršenja budžeta Vojvodine ocenivši da je to "bio nužan korak u ovom momentu u kom očekujemo smanjenje prihoda", preneo je sajt lista "Danas".

Oceni vest:
3
13

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Boki13

  pre 1028 dana i 18 sati

  Pa jer rece nas vrhovni tito da ima pare

  Oceni komentar:
  3
  2
 • Vera Zavišin

  pre 1026 dana i 2 sata

  Možete mi reći da li će biti isplata, decijeg dodatka i tudje nege. To su mi jedini prihodi.
  Hvala.

  Oceni komentar:
  0
  0