"VOICE": Vlada Vojvodine završava mandat u v. d. statusu

"VOICE": Vlada Vojvodine završava mandat u v. d. statusu

Ni tri i po godine nakon donošenja Zakon o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, konkursi za službenike na položaju u pokrajinskoj administraciji još nisu raspisani, pa će tako Pokrajinska vlada završiti mandat u v.d. statusu, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar ("VOICE").

– Vladimira Krsmanovića Pokrajinska vlada postavila je 23. novembra 2016. za pomoćnika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Samo dva dana kasnije, ista ta Pokrajinska vlada razrešila ga je te dužnosti i odmah postavila za vršioca dužnosti pomoćnika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, počev od 1. decembra 2016. a najduže na tri meseca. Mirovićeva vlada je 25. novembra 2016. takav postupak primenila na ukupno 87 podsekretara, pomoćnika pokrajinskih sekretara, te direktore i pomoćnike direktora pokrajinskih službi, direkcija i uprava – navodi "VOICE", a prenosi list "Danas".

U tekstu se navodi da su i danas na svim tim položajima i dalje vršioci dužnosti, jer javni konkursi, suprotno zakonskoj obavezi, nikad nisu raspisani.

– Jednostavno smo tako započeli i tako smo završili mandat, bez nekog sada tu mističnog ili ne znam kakvog razloga zbog čega to tako radimo. Nismo čak ni održali nijedan sastanak u smislu donošenja odluke na tu temu, jednostavno smo tako počeli i tako smo završili mandat. Nova vlada će verovatno analizirati sve to, uključujući preporuke ili nalaze inspekcije, i doneti odluku u skladu sa svojim potrebama – kazao je za "VOICE" pokrajinski premijer Igor Mirović.

Dodao je da to jeste zakonska obaveza, ali se Pokrajinska vlada time nije bavila jer nije imala nikakav problem u funkcionisanju sekretarijata, u funkcionisanju službenika na položaju u v.d. statusu.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan