Vojna bolnica u Petrovaradinu primila obolele od korona virusa

Vojna bolnica u Petrovaradinu primila obolele od korona virusa

Vojna bolnica u Petrovaradinu je prilagodila svoje kapacitete za prijem pacijenata obolelih od infekcije Kovid-19.

Danas ju je obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je nakon obilaska, kome je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, istakao da je Vojna bolnica u Novom Sadu stavila sve svoje kapacitete na raspolaganje Kriznom štabu i učestvuje u lečenju pacijenata obolelih od infekcije korona virusom.

Ministar odbrane je rekao da se od juče u njenim prostorijama nalazi već 17 pacijenata koji su poslati iz Kliničkog centra Vojvodine i oni će dobiti svu potrebnu negu u skladu sa zdravstvenim stanjem u kome se nalaze.

 


Hoću da zahvalim gradu Novom Sadu zbog toga što nam je odmah izašao u susret i sve ono što nam je nedostajalo, Novi Sad nam je obezbedio. Mi ćemo obezbediti sve što Krizni štab od nas traži, obezbedićemo još prostora, naši lekari i medicinske sestre će raditi još više, žrtvovaće i sebe i svoje porodice, ali ništa od toga neće biti dovoljno ako svi mi ne budemo razumeli da smo mi ti koji zaustavljamo koronavirus i da smo mi ti koji zaustavljamo ovu zarazu – ne lekari, ne bolnice, ne ustanove već mi, naveo je ministar odbrane.

Upravnik Vojne bolnice Novi Sad potpukovnik Dragan Koruga napomenuo je da je ta ustanova od pre dva dana počela rad u kovid režimu i da je ideja da bolnica, kapaciteta 30 pacijenata, radi sa obolelim pacijentima koji se upućuju iz Kliničkog centra Vojvodine i sa njima nastavlja lečenje ili započinje novo.

Koruga je dodao i da će će doktori iz Vojne bolnice Novi Sad svakog dana ići u Klinički centar Vojvodine gde će, u saradnji sa kolegama, učestvovati u kolegijumu, kako bi svakodnevno stručno i organizaciono bili povezani.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan