VOJSKA SRBIJE: Defile garde u petak, smotra na Keju u subotu (VIDEO)

VOJSKA SRBIJE: Defile garde u petak, smotra na Keju u subotu (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovaće na svečanosti povodom obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu u subotu, 22. oktobra, na Beogradskom keju u Novom Sadu, saopštilo je danas na svom sajtu Ministarstvo odbrane Srbije.

Više od 700 pripadnika Vojske Srbije učestvovaće u statičkom i dinamičkom prikazu, gde će biti predstavljeno i novo naoružanje i vojna oprema. U prikazu dela operativnih sposobnosti učestvovaće pripadnici Specijalne brigade, Rečne flotile, RV i PVO, Garde i drugih jedinica Vojske Srbije.

Na svečanosti u subotu, u statičkom delu, biće prikazano 40 sredstava, a 32 u motorizovanom ešelonu. U prikazu će učestvovati i 20 plovnih objekata Rečne flotile i 20 vazduhoplova RV i PVO Vojske Srbije.

U petak, 21. oktobra, s početkom u 16 časova, biće izveden promenadni defile Garde, na potezu od Komande 1. brigade KoV (u Dunavskoj ulici) do Trga slobode (kod spomenika Svetozaru Miletiću), nakon čega će na Trgu biti izveden egzercir Garde i prikaz borenja pripadnika Specijalne brigade.

U okviru priprema, svakodnevno do 22. oktobra, u vremenu od 10 do 15 časova, na Dunavu od Žeželjevog mosta do mosta Slobode, i Beogradskom keju, pripadnici Vojske Srbije uvežbavaće prikaz, uz nalete vazduhoplova RV i PVO i plovidbu brodova Rečne flotile.


Da podsetimo, zbog održavanja smotre trenutno je na snazi privremena izmena režima saobraćaja na Beogradskom keju i okolnim ulicama, a raspored kretanja na pomenutim saobraćajnicama možete pogledati OVDE

Takođe, privremenu izmenu trase na autobuskim linijama 6, 11a i 11b možete pogledati OVDE.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad sahrane novi sad zodijak jkp novosadska toplana bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište astrologija matičar novi sad horoskop isključenja struje isključenje vode sremska kamenica JKP Vodovod i kanalizacija zagađenje vazduha raspored sahrana i ispraćaja zagađenje horoskopski znaci betanija jkp lisje raspored sahrana novi sad novorođenčad dnevni horoskop Isključenje struje isključenja elektrovojvodina bebe kural magla