Vojska Srbije spremna za migrantsku krizu

Vojska Srbije spremna za migrantsku krizu

U štabovima jedinica Vojske Srbije već su spremni planovi za slučaj da je potrebno njihovo angažovanje u migrantskoj krizi, piše "Blic". Kako navodi beogradski dnevnik, pomoć policiji će, ako zatreba, pružiti pešadijske jedinice iz sastava 3. i 4. brigade Kopnene vojske, koje inače kontrolišu područje prema Kosovu, Makedoniji i Bugarsko, a podršku iz vazduha davaće helikopteri sa aerodroma Lađevci.

Profesionalni vojnici imaće produženo radno vreme.

Sagovornik "Blica" iz vrha Vojske Srbije objašnjava da podizanje pripravnosti na najviši stepen ne podrazumeva aktiviranje rezervnog sastava, već će teret "pasti na leđa" profesionalnih vojnika.

- To znači da vojnici sada neće imati normalno radno vreme posle kojeg će ići kući, već će duže boraviti u kasarnama, odnosno na terenu. Na taj način Vojska će moći u najkraćem mogućem roku da reaguje na konkretne zadatke - objašnjava sagovornik beogradskog lista i dodaje da će broj angažovanih vojnika zavisiti od procene situacije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je u četvrtak saglasnost ministru odbrane da odobri upotrebu jedinica Vojske Srbije.

Kako je novinarima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost saopštio ministar pravde Nikola Selaković, to će se dogoditi samo u situacijama ako policija ne bude u stanju da održi red i mir u mirnodopskim uslovima.

On je naveo da je odluka doneta jer Srbija želi da bude pripremljena ukoliko dođe do nepredviđenih situacija.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maxa

  pre 1494 dana i 8 sati

  Pokazali su za vreme poplava koliko su sposobni.
  A jos vise su pokazali svoju spremnost i resenost kada su iz nehata ubili 7 pilota i nisu nista uradili kada ih je ova vlast napravila neodgovornim alkoholicarima.
  Nisu u stanju da odbrane vojnicku cast i sada ce da mi neko prodaje pricu kako su spremni za migrantsku krizu ???
  I nije migrantska nego IZBEGLICKA kriza !!!!

  Oceni komentar:
  0
  0