VOJVODINA: Bolja opremljenost pokrajinskih domova zdravlja

VOJVODINA: Bolja opremljenost pokrajinskih domova zdravlja

Zahvaljujući sredstvima obezbeđenim na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, domovi zdravlja u Bačkoj Topoli, Čoki, Bačkom Petrovcu, Kanjiži, a prethodnih meseci i u Senti, Malom Iđošu, Novom Sadu, obezbedili su neophodnu medicinsku opremu sa kojom će građanima pružati preko potrebnu medicinsku pomoć, kaže se u saopštenju koje je stiglo iz pokrajinske vlade.

Građanke koje žive na teritoriji opštine Bačka Topola biće u prilici da redovne preglede u domu zdravlja obavljaju na ultrazvučnom aparatu najnovije tehnogije sa tri sonde, što će omogućiti kvalitetnije preglede, a samim tim i bolju dijagnostiku. Vrednost nabavljene opreme je 4.406.953,00 dinara. 

Služba radiologije Doma zdravlja u Čoki je, zahvaljujući sredstvima Uprave, uspela da zastareli i prevaziđen analogni sistem dobijanja RTG snimaka zameni sa modernim sistemom za kompjuterizovanu radiografiju. Digitalizacijom radiološke službe, za koju je izdvojeno 3, 6 miliona dinara, stvorene su mogućnosti za dobijanje digitalne radiografske dijagnostičke slike, informatizaciju ustanove i uspešnu primenu elektronske evidencije pacijenata.

Novo sanitetsko vozilo u domu zdravlja u Bačkom Petrovcu, omogućiće efikasnije i brže pružanje hitne medicinske pomoći na teritoriji opštine, ali i za potrebe hitnog zbrinjavanja pacijenata u Klinički centar Vojvodine ili na institute u Sremskoj Kamenici. Uz ranije nabavljen ultrazvučni kolor dopler aparat, u toku 2016. Godine uloženo je ukupno 7.812.600,00 dinara iz pokrajinskog budžeta u modernizaciju opreme u ovom domu zdravlja.

Stomatološka služba Doma zdravlja u Kanjiži do sad nije imala aparat za RTG snimanje zuba i vilice koji je u savremenoj dijagnostici i lečenju neophodan. Zahvaljujući sredstvima obezbeđenim preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, nabavljen je ortopan RTG aparata, vrednosti 5. 296. 320, 00 dinara, koji će stomatološkoj službi kanjiškog doma zdravlja da omogući preciznu dijagnostiku i olakša izlečenje obolelih pacijenata.

- Ulažući u primarnu zdravstvenu zaštitu preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinska vlada svim građanima obezbeđuje jednake uslove za lečenje i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, doprinoseći na taj način kako jačanju svesti građana o prevenciji bolesti, tako i uspešnijem lečenju obolelih pacijenata u manjim vojvođanskim mestima – kaže se na kraju saopštenja. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina bez vode isključenja struje jkp lisje štrand raspored sahrana i ispraćaja Vreme u Novom Sadu novorođenčad novosadsko porodilište servisne informacije novi sad servisne informacije Elektrodistribucija Novi Sad bebe JGSP "Novi Sad" Vreme u Srbiji isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana novi sad bez struje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija betanija Republički hidrometeorološki zavod Hitna pomoć Kać RHMZ vremenska prognoza novi sad Isključenje struje novosađani