Vojvodina: U Novom Sadu najveća prosečna penzija

Vojvodina: U Novom Sadu najveća prosečna penzija

Prosečna penzija u Vojvodini je veća od republičke i iznosi 24.185 dinara, što je za oko hiljadu dinara više od ostatka Srbije.

Na kraju prošle godine u Srbiji je bilo ukupno 1.735.942 penzionera, od čega je u Vojvodini njih 424.956, objavljeno je u Biltenu Republičkog fonda PIO. Prosečna republička penzija je 23.466 dinara.

Najveće prosečne penzije u Vojvodini ima Novi Sad, a to je nešto malo više od 28.062 dinara, a penzioni ček svakog meseca dobija 92.534 novosadskih penzionera.

Iza Novog Sada su Vrbas i Pančevo s prosečnom penzijom od oko 25 hiljada dinara.

Najmanja penzija je u Odžacima, gde 6.780 penzionera u proseku dobija 21.076 dinara.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad plato spensa gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana novi sad RHMZ horoskop vremenska prognoza bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija betanija sahrane bebe Spens novosadsko porodilište servisne informacije novi sad isključenje vode gradsko groblje servisne informacije isključenja struje vremenska prognoza novi sad Isključenje struje jkp novosadska toplana elektrovojvodina novosađani maturanti Elektrodistribucija Novi Sad Vreme u Novom Sadu bez struje