Vojvodina: U Novom Sadu najveća prosečna penzija

Vojvodina: U Novom Sadu najveća prosečna penzija

Prosečna penzija u Vojvodini je veća od republičke i iznosi 24.185 dinara, što je za oko hiljadu dinara više od ostatka Srbije.

Na kraju prošle godine u Srbiji je bilo ukupno 1.735.942 penzionera, od čega je u Vojvodini njih 424.956, objavljeno je u Biltenu Republičkog fonda PIO. Prosečna republička penzija je 23.466 dinara.

Najveće prosečne penzije u Vojvodini ima Novi Sad, a to je nešto malo više od 28.062 dinara, a penzioni ček svakog meseca dobija 92.534 novosadskih penzionera.

Iza Novog Sada su Vrbas i Pančevo s prosečnom penzijom od oko 25 hiljada dinara.

Najmanja penzija je u Odžacima, gde 6.780 penzionera u proseku dobija 21.076 dinara.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode jkp novosadska toplana betanija raspored sahrana novi sad bebe JKP Vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad novosađani isključenja struje sahrane gradsko groblje servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenje vode bez struje novosadsko porodilište nevreme vlada srbije Vreme u Novom Sadu novorođenčad matičar novi sad horoskop detelinara horoskopski znaci Isključenje struje servisne informacije jkp lisje elektrovojvodina