Vojvođanska partija: Vojvođansko NE na Ustavnom referendumu

Vojvođanska partija: Vojvođansko NE na Ustavnom referendumu

Vojvođanska partija podseća da aktuelni Ustav Republike Srbije nije dobio natpolovičnu podršku građana Vojvodine na Ustavnom referendumu iz 2006. godine.

I pored glasanja od dva dana i jednu noć Vojvođani su jasno odgovorili sa NE, što ga suštinski čini nelegitimnim iz ugla Vojvodine, te nametnutim od strane države Srbije koja je većinski glasala ZA i u zbiru mu obezbedila legalitet – napominje se u saopštenju ove partije.

Oni dodaju da, imajući u vide te činjenice, sve trenutne političke okolnosti, "kao i da pitanje Vojvodine ponovo nije tema ustavnih promena od strane centralističkih vlasti Republike Srbije", na predstojećem referendumu o izmenama Ustava iz oblasti pravosuđa, vojvođansko NE predstavlja "logičan odgovor na kontinuitet političko-pravnog nasilja u cilju održavanja na aparatima najvišeg pravnog akta koji u mnogim svojim članovima odudara od realnosti, ignorišući vojvođanski subjektivitet i sva druga osvojena i stečena prava koja su nasilno oduzeta, a pripadaju građanima Vojvodine". 

PROČITAJTE JOŠ:

PRL: I SNS i opozicija izbegavaju da kažu da su ovakve izmene Ustava izborili sudije i tužioci

Akcija progresivne Vojvodine: Zašto na referendumu o ustavnim promenama zaokružiti NE

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Samouvereno NE!

  pre 329 dana i 21 sat

  Jedini razlog zbog kojeg bi trebalo glasati ZA je zabrinutost premijerke Ane Brnabić za "skretanje sa evropskog puta, koje bi bilo signal za povlačenje investitora".
  Investitorima je ovde dobro, jedva su čekali bilo koji signal da dođu ovde i dobiju jeftinu radnu snagu, jeftin gas i pomoć dežele Srbije.
  Ako bilo koja dežela u svetu smatra da treba da mi diktira svoje uslove u pogledu sudstva,
  i smatra da Srbija nije dovoljno skinula gaće - ond ameni takvo društvo NE TREBA!.
  Ne treba mi Tribunal!

  Oceni komentar:
  1
  2
 • NsNs021Ns

  pre 329 dana i 20 sati

  Ne mogu mnogo da sudim o referendumu jer ne pratim dovoljno...kao i većina. Ali zato većina voli da komentariše na svim mestima...a da ih neko pita o čemu se sve tu radi ?

  Oceni komentar:
  1
  0