Vojvođanske NVO: Brutalna haranga protiv aktiviste Brajana Brkovića

Vojvođanske NVO: Brutalna haranga protiv aktiviste Brajana Brkovića

Vojvođanske nevladine organizacije upozoravaju javnost da "režim i njegovi mediji vode brutalnu harangu protiv novosadskog političkog aktiviste Brajana Brkovića, čime mu ozbiljno ugrožavaju bezbednost".

Kako navode, najnoviji tekst, u nizu, protiv Brkovića objavljen je u tabloidu "Alo", koji je inače, u žestokoj konkurenciji, "rekorder po kršenju Kodeksa novinara Srbije, odnosno prvak u lažima i prevarama građana Srbije".

Ovaj tekst u sebi sadrži celokupan arsenal nacionalističke mržnje, jezivih neistina, teorija zavera, bestidnih laži i strašnih uvreda, svega onoga čega se nagledali tokom devedesetih godina prošloga veka, kao i tokom vladavine režima Aleksandra Vučića, a znamo da su takvi medijski napisi u pojedinim slučajevima bili prethodnica fizičkih obračuna sa onima protiv kojih se vodila kampanja – upozoravaju ove organizacije.

Oni ističu da je Brković u tekstu predstavljen kao "neprijateljski element, izdajnik, strani plaćenik, ustaša, ultralevičar, terorista, ludak, čovek koji aktivno radi na rušenju srpske države, i šta sve ne; praktično, ovom retorikom čitaoci tabloida se pozivaju da linčuju Brkovića".

Jedini greh Brajana Brkovića je to što je istinski protivnik nakaznog Vučićevog režima, i što sa drugim mladim ljudima organizuje sasvim legitimne akcije protiv nedemokratske i autokratske vlasti, pokazujući pritom hrabrost i odlučnost – smatraju vojvođanske NVO.

VKK Vasa Stajić, Savez antifašista Vojvodine, Novi optimizam, Vojvođanska politikološka asocijacija, Most solidarnosti, Centar za interkulturnu komunikaciju, Zelena mreža Vojvodine, Građanska akcija Pančevo i Centar za održive zajednice apeluju na civilne organizacije iz cele zemlje, kao i na Novosađane da pokažu solidarnost sa Brkovićem, i da ga uzmu u zaštitu.

Oceni vest:
12
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Aleksandar

  pre 354 dana i 17 sati

  Pa sto ne kazete ciji je potomak?

  Oceni komentar:
  18
  8
 • IZNOGUD

  pre 354 dana i 16 sati

  Da li se zna koliko u Srbiji ima tzv NVO , raznih drustava, pokreta ,stranaka,liga,saveza, udruzenja,centara,mreza,klubova,politickih aktivista i ko zna koliko jos ? To je svaka vaska obaska...ko koga tu placa, sta tu ko hoce i da li se zaista zna sta hoce i koga hoce...
  Politickih aktivista koliko hoces i skoro svi su nezavisni...tek tako ....Niti manje zemlje niti vise ludila u njoj. Sve to ipak kosta neke novce, tesko da je sve bas nezavisno..Odakle novci ?

  Oceni komentar:
  20
  9
 • Marija

  pre 354 dana i 16 sati

  A da se ti momak vratiš u Crnu Goru pa tamo agituj...Sada imaš tamo puno dešavanja...Okani se ti Vojvodine...Ajde ti kući jado....

  Oceni komentar:
  28
  7
 • Uobičajeni dan u Srbistanu

  pre 354 dana i 14 sati

  Na svakog ko nije SNS se vodi opšta medijska haranga. Zato i pominjemo reč na F koja je sada zabranjena i cenzuriše se.

  Oceni komentar:
  3
  19
 • Bjanka

  pre 354 dana i 13 sati

  Ako je vlast toliko zabrinuta zbog jedne osobe koja ih kritikuje onda tu nešto ne štima. Naša vlast svakog ko pisne protiv njih proglasi državnim neprijateljem, ludakom, manijakom itd. To je jako neozbiljno i vrlo opasno. Ako dobijete kritike odbranite se javno i UZ PUNO KLASE, integriteta i validne argumente! Pljuvanje i vređanje svakog ko vas kritikuje vam ne ide u prilog, i delujete kao neko protiv koga ne sme da se zucne a da pri tom nemate ništa osim prizemnih uvreda za protivnike.

  Oceni komentar:
  3
  15