VOJVOĐANSKE NVO: Zahtevamo ostavku i krivičnu odgovornost Vučevića zbog nasilja nad građanima

VOJVOĐANSKE NVO: Zahtevamo ostavku i krivičnu odgovornost Vučevića zbog nasilja nad građanima

Vojvođanske nevladine organizacija zahtevaju ostavku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića zbog, kako navode, "ordinarnog nasilja nad građanima-demonstrantima kojeg su, po njegovoj naredbi, danas sprovele policijske jedinice i kriminalne bande, zajedničkim snagama".

Osim ostavke, potrebno je da nadležni organi pokrenu postupak ispitivanja krivične odgovornosti Vučevića zbog današnjih događaja, naglašava se u saopštenju.

Sam Vučević je u javnom obraćanju jasno rekao da stoji iza nasilja i brutalnog prebijanja demonstranata, koji su protestovali protiv skandaloznog i urbicidnog Generalnog urbanističkog plana, danas usvojenog u Skupštini Vojvodine. Pored političkog, policijskog i urbanističkog nasilja koje sprovodi nad građanima Novog Sada, Vučević mora ostavku da podnese i odgovornost ponese i zbog kriminalizacije glavnog grada Vojvodine, u koji su za vreme njegove vladavine pristigli pripadnici najrazličitijih kriminalnih klanova povezanih sa Srpskom naprednom strankom, razvijajući u njemu svoje poslove – ističu vojvođanske organizacije.


Osim toga, smatraju da će Vučević ostati upamćen po tome što je “razorio identitet grada, prodao ga investitorima koji, naušrtb građana i kvaliteta njihovog života, ostvaruju enormne ekstraprofite zahvaljujući očiglednoj i neprikrivenoj vezi sa vlašću.

Ni prethodne gradske vlasti u proteklih 30 godina nisu nevine, ali Vučevićeva je potpuno zgazila Novi Sad i njegovu kulturnu i urbanističku zaostavštinu, polako i sigurno ga pretvarajući u prenaseljeno mesto orijentalnog tipa u kojem dominira korupcija, strah i nasilje – završavaju svoje saopštenje za javnost vojvođanske NVO.

U saopštenju su potpisane organizacije VKK "Vasa Stajić", Savez antifašista Vojvodine, Centar za interkulturnu komunikaciju, Vojvođanska politikološka asocijacija, Zelena mreža Vojvodine, Centar za održive zajednice i Građanska akcija Pančevo.

Oceni vest:
12
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Malkice

  pre 693 dana i 2 sata

  Ali, to je samo malo nasilja, koje svaki Ministar Pravde može da upotrebi...
  Sad će da dođe Veliki Čika sa Mnogo TV Kanala i da sve nas pokara, jer smo bili nevaljali a blagosilja upotrebu policije.

  Oceni komentar:
  2
  11
 • Dax

  pre 692 dana i 22 sata

  Dole diktator Vučević, sluga Galensa, Inobačke, City gradnje i ostalih okupatora!

  Oceni komentar:
  1
  3