Vojvođanski festival klasične gitare

Vojvođanski festival klasične gitare

U Novom Sadu od 2. do 4. aprila biće održan Vojvođanski festival klasične gitare, koju organizuje Asocijacija gitarista Vojvodine.

Program će obuhvatiti koncerte solista i kamernih sastava, Međunarodno takmičenje mladih gitarista "Dr Jovan Jovičić", predstavljanje novih muzičkih izdanja – kompakt diskova i knjiga o muzici, kao i seminare za mlade muzičare.

Sutra u 20.30 u svečanoj sali Gradske kuće biće predstavljen autorski CD "Sve što slutnja šapne" novosadskog kompozitora Nemanje Nešića sa muzikom na stihove pesnika Dobriše Cesarića.

U utorak u svečanoj sali Gradske kuće od 19 sati počinje koncertni program na kojem će se novosadskoj publici svojim izvođenjima najpre predstaviti duo u sastavu: Vukašin Mišković, gitara i Fedor Ruškuc, kontrabas, a zatim će u istom prostoru nastupati mladi gitaristi Miloš Vuković i Nikola Đorđević.

Za sredu je najavljen solistički nastup Pavla Filipovića, a potom će u svečanoj sali svirati pobednici Međunarodnog takmičenja dr Jovan Jovičić. U nastavku večeri u istom prostoru biće priređene i promocije CD-a sa muzikom za gitaru "Od čorosa do tanga" Slobodana Milivojevića i knjige "Gitara kroz vekove" autora Evite i Stevana Jovića.

Poziv za učešće na ovogodišnjem takmičenju "Dr Jovan Jovičić" kako prenosi RTV naišlo je na izuzetan odjek, tako da će na njemu učestvovati više od stotinu mladih gitarista iz cele Srbije, iz Crne Gore, iz Makedonije, Bosne i Hercegovine i iz Bugarske. Kao što je to već uobičajeno, u okviru festivala biće održani i seminari za mlade muzičare, na kojima će predavati eminentni gitaristički pedagozi i koncertni solisti.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan