Voli svoj grad: Festival dobrote u subotu u Novom Sadu

Voli svoj grad: Festival dobrote u subotu u Novom Sadu

Festival dobrote "Love your city", treći po redu, održaće se u subotu, 18. Juna od 10 do 14 časova u Novom Sadu. Smisao manifestacije je da Novosađani u tom periodu urade bar jedno dobro delo.

- U očigledno narušenom imidžu mirnog i bezbednog grada, u trenucima u kojima se naši sugrađani pitaju šta se desilo sa našim gradom, želja nam je da promovišemo dobrotu, kako ličnim primerom, tako i pozivom da tog dana svaki građanin Novog Sada učini bar jedno dobro delo – kažu organizatori Festivala.

U okviru ovogodišnje manifestacije biće organizovana akcija “Pomozimo deci sa ulice, pomozimo rad Svratišta” koja podrazumeva doniranje 350 dinara za bioskopsku kartu jednom detetu, a druga je “Čišćenje i uređenje zelene površine u Novom Sadu”, odnosno, čišćenje Bulevara Evrope od kružnog toka na Limanu do kružnog toka ka Rumenki. U drugoj akciji pomoći će i “Gradska čistoća”, koja će svima obezbediti vreće za smeće, dok svako treba da ponese svoje rukavice. Okupljanje volontera je u subotu, 18. juna u 10 časova na zelenoj površini kod kružnog toka na Limanu, odnosno kod Cirkusa.

Svi koji žele da budu deo Festivala, mogu da se prijave putem mejla ili da pišu administratorima na Fejsbuk stranici “Love your city”.

Inicijativa “Love your city” potekla je od evanđeoskih vernika u Novom Sadu, koji imaju želju da čine dobra dela i time pokažu da vole grad u kojem žive. Kako organizatori kažu, svako dobro delo koje čovek čini oslikava ono što se u tom čoveku nalazi i njihova želja je da motivišu ljude da budu puni ljubavi za grad u kojem žive, kao i da ga čuvaju i brinu o njemu i raduju se ljudima koji tu žive.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan